Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri neasteptate pentru modernizarea Spitalului Municipal Oradea

I.D. Investiţii /

Blocul operator al Spitalului Municipal din Oradea va fi modernizat in urmatorii doi ani. Finantarea lucrarilor va fi asigurata in cea mai mare parte prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria -Romania 2007-2013. Contractul de finantare in valoare de 2 milioane euro a fost semnat ieri de catre managerul Spitalului Municipal, Ovidiu Pop Laurean si Ciprian Barna - director Zona Metropolitana Oradea. Proiectul va fi implementat impreuna cu Universitatea din Debrecen. In total investitia se ridica la suma de 2,22 milioane euro.

In urma lucrarilor vor rezulta patru sali de operatie care vor deservi la standarde europene atat partea de chirurgie pediatrica, cat si chirurgia oncologica. Totodata, proiectul urmareste achizitia de echipamente medicale pentru partenerul maghiar, dar si organizarea a diferite activitati menite sa faciliteze transferul de know-how in domeniu, intre cele doua orase partenere: Oradea si Debrecen.

Daniel Baloiu, medic chirurg la Spitalul Municipal din Oradea, a declarat: "Prin dotarile pe care le va aduce cu sine, riscurile pe care le comporta orice act medical vor fi reduse la minim printr-o tehnologie performanta. Acest lucru este deosebit de important pentru pacient. Dotarea de care vom avea parte este una neasteptata, iar acest lucru ne va da posibilitatea sa dezvoltam si partea de chirurgie laparoscopica".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional