Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fonduri pentru centrala electrica Paroseni

I.D. Investiţii /

Electrocentrala Paroseni

Electrocentrala Paroseni

Guvernul a aprobat ieri, 18 aprilie, proiectul de lege privind ratificarea contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, privind realizarea programului de investitii de mediu al centralei electrice Paroseni, judetul Hunedoara. Valoarea acestui contract se ridica la suma de 32,65 milioane de euro, arata un comunicat al Guvernului.

Statul roman va contribui la finantarea proiectului cu o suma egala, prin contractarea de instrumente de datorie publica de catre Ministerul Finantelor Publice. Valoarea totala a proiectului este de 65,3 milioane de euro.

Proiectul de mediu consta in montarea unei instalatii de desulfurare a gazelor arse si a unui sistem pentru colectarea, transportul si depozitarea cenusii si zgurii, cu scopul de a reduce in mod semnificativ emisiile de SO2 si gradul de poluare generat de gestiunea curenta a cenusii si deseurilor de ardere.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional