Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Fosta Biblioteca judeteana transformata in Centru pentru Actiuni de Salvare

I.D. Investiţii /

Centrul pentru Actiuni de Salvare si Prevenire a Dezastrelor Bacau a fost fost receptionat ieri, 6 iunie, in urma finalizarii lucrarilor de consolidare si modernizare a ambelor corpuri de cladire.

Valoarea totala a investitiei la momentul receptiei finale a lucrarilor era de 2,734 milioane de lei, din care 37% din proiect (imprumut si cofinantare Guvernul Romaniei) si 63% din sursele Consiliului Judetean Bacau. Obiectivul este cuprins in cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatiilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta - Componenta B: Reducerea riscului seismic", finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei.

Cladirea in care isi va desfasura activitatea centrul este fosta Biblioteca Judeteana Bacau, momument istoric. Edificiul a fost expertizat tehnic in anul 2000 cand s-a stabilit incadrarea sa in clasa I de risc seismic cu risc ridicat de prabusire. Ambele corpuri ale centrului, cu suprafata desfasurata de 1.553,80 mp, suferisera avarii grave, din cauza vechimii, a tehnicilor de executie specifice epocii in care au fost construite (in perioada 1850-1896), a modificarilor facute de-a lungul timpului, a lipsei unei intretineri si exploatari adecvate si, nu in ultimul rand, din cauza succesiunii de cutremure (1940, 1977, 1986, 1990).

Lucrarile executate au avut ca obiectiv principal consolidarea si modernizarea ambelor corpuri de cladire, pentru a satisface noile cerinte functionale, de asigurare la actiuni seismice si de modernizare tehnica.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional