Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

GHEORGHE IACIU, IMPACT:"Avem în plan investiţii pe piaţa spaţiilor comerciale sau de birouri"

P.B. Piaţa Imobiliară /

"Avem în plan investiţii pe piaţa spaţiilor comerciale sau de birouri"

Impact Developer&Contractor, dezvoltatorul complexului rezidenţial Greenfield, are planuri să-şi extindă afacerile prin investiţii în spaţii comerciale sau de birouri, pentru a-şi atinge potenţialul de dezvoltare, a declarat, ieri, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, acţionarul minoritar semnificativ al companiei.

Domnia sa a precizat că Impact vizează o altă majorare de capital până în vara anului viitor, comparabilă cu cea din acest an, în valoare de 80,13 milioane de lei.

Omul de afaceri, care deţine 49,04% din acţiunile Impact Developer&Contractor, nu exclude eventuale parteneriate pentru cooptarea altor acţionari în cadrul firmei şi a mai arătat că nu respinge ideea de a achiziţiona proiecte imobiliare.

Gheorghe Iaciu a declarat: "Piaţa imobiliară locală are un potenţial foarte mare, în special pe segmentul de birouri. Din păcate, condiţiile de lucru cu băncile sunt foarte proaste pentru segmentul rezidenţial şi nu avem unităţi bancare mari, care să finanţeze astfel de proiecte".

Ieri, Impact a lansat a doua fază de dezvoltare a proiectului rezidenţial Greenfield din Băneasa. Domnul Iaciu susţine că acest proiect face parte din strategia companiei Impact de concentrare exclusivă pe zona Bucureşti.

Complexul rezidenţial cuprinde, în prezent, 670 de apartamente, care au fost vândute în proporţie de 96%, a declarat Lucian Mateescu, directorul general al Impact Developer&Contractor.

Domnia sa a precizat că lucrările la cele nouă blocuri din a doua fază de dezvoltare a complexului Greenfield au început în luna iulie, iar primele trei blocuri urmează să fie finalizate în luna decembrie a acestui an.

"Noul cartier rezidenţial este o investiţie de 14 milioane de euro şi va cuprinde 252 de apartamente cu două, trei şi patru camere, cu suprafeţe cuprinse între 65 şi 120 de metri pătraţi", a mai spus Lucian Mateescu, care se aşteaptă ca toate apartamentele să fie vândute până la mijlocul anului viitor.

Rezervările pentru viitoarele locuinţe au început în urmă cu trei săptămâni şi au ajuns la un nivel de 23% din total. Conform sursei citate, preţurile unităţilor locative sunt cuprinse între 51.000 de euro fără TVA, pentru apartamentele de două camere şi 86.000 de euro fără TVA, pentru apartamentele de patru camere.

Cele nouă blocuri completează ansamblul Greenfield, alături de alte cinci cartiere deja existente, iar complexul se întinde pe 60 de hectare. În plus, Impact are în plan o nouă dezvoltare a complexului, prin construirea, anul viitor, a altor nouă blocuri cu 280 de apartamente.

Conform datelor BVB de la finele lunii septembrie, acţionarii Impact Developer&Contractor sunt Gheorghe Iaciu (49,04%), persoane juridice (21,2%), Adrian Andrici (16,35%) şi mai multe persoane fizice care împreună deţin 13,3%.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie a anului trecut, când participaţiile deţinute de fondatorul companiei, Dan Ioan Popp, şi de Carmen Săndulescu au fost vândute prin executare silită pentru un credit nerambursat.

Iaciu este şi proprietarul centrului comercial Doraly.

Compania Impact are o capitalizare de 375,12 milioane de lei, respectiv 85 de milioane de euro.

Recent, Impact Developer&Contractor (IMP) a anunţat că vrea să dezvolte peste 1.000 de apartamente pe un teren de 26.000 de metri pătraţi achiziţionat în zona Barbu Văcărescu, după cum a declarat Lucian Mateescu, directorul general al companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional