Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Global Finance vrea să înceapă în 2012 un proiect de locuinţe şi birouri în Floreasca

F.A. Piaţa Imobiliară /

Global Finance vrea să înceapă anul viitor un proiect imobiliar în zona Calea Floreasca, care va cuprinde un imobil de birouri de 36.000 de metri pătraţi şi trei clădiri de locuinţe totalizând 37.000 metri pătraţi, şi să reia dezvoltarea zonei rezidenţiale din Global City Pipera.

"Complexul va cuprinde o clădire de birouri de 25 de etaje şi trei imobile de locuinţe, două cu 20 de etaje şi una cu 15 etaje. Investiţia este greu de estimat la momentul acesta, proiectul fiind în curs de definitivare", a declarat directorul comercial al Global Finance Real Estate, Aurelia Luca, citată de Mediafax.

Proiectul va fi construit lângă Hala Ford, monument istoric, care va fi integrată în proiect şi va cuprinde 12.000 de spaţii comerciale.

Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat la la sfârşitul lunii aprilie PUZ-ul pentru proiect, care va fi dezvoltat pe un teren de 28.000 de metri pătraţi, achiziţionat în 2007 de companie de la Automatica Bucureşti. Proiectul este dezvoltat prin intermediul firmei Primăverii Gardens.

Tot pentru anul viitor, compania, fondată în Grecia, are în vedere reluarea construcţiei zonei rezidenţiale din complexul Global City din Pipera, cu 500 de locuinţe. Luca a mai spus: "Proiectul este în curs de reconfigurare, pentru a face apartamentele mai mici. Vrem să începem acest proiect tot anul viitor, urmând să cuprindă 500 de unităţi. Piaţa românească mai are multe de oferit. Există un blocaj al pieţei atâta timp cât lucrurile sunt incerte la nivel politic. Mai este şi o problemă a stabilităţii zilei de mâine. În plus, lumea încă aşteaptă scăderi de preţuri, dar în momentul în care vor realiza că s-a atins nivelul cel mai de jos va începe să cumpere din nou. Piaţa are o evoluţie ciclică, după scădere urmează şi creştere, dar nu vom mai vedea evoluţiile din trecut".

Compania semnase deja precontracte de vânzare a 50 din cele 340 prevăzute iniţial în proiect, dar a decis conservarea investiţiei şi returnarea avansurilor plătite de cumpărători.

Complexul din Pipera cuprinde şi spaţii de birouri totalizând 46.000 de metri pătraţi, închiriate în proporţie de 45%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional