Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Guvernul cere deblocarea proiectului autostrazii Comarnic-Brasov

A.D. Investiţii /

Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a cerut Ministerului Transporturilor identificarea unei solutii juridice pentru deblocarea proiectului autostrazii Comarnic - Brasov. Demersul vine ca urmare a deciziei Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor de a suspenda procedura de atribuire pentru servicii de consultanta in scopul reactualizarii studiului de fezabilitate si elaborarii documentatiei de atribuire.

"De 20 de an nu reusim sa facem o trecere mai normala de la Comarnic spre Brasov, acum nu ne lasa CNSC-ul numit de fostul guvern ca sa nu ne lase nici pe noi. Nu vreau să ridic si eu din umeri ca nu putem să facem nimic la Comarnic - Brasov, vreau sa deblocăm partea birocratica", a declarat Victor Ponta.

Decizia CNSC de a suspenda procedura de atribuire in cauza vine ca raspuns la contestatia formulata de casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a contestat (pentru a doua oara) documentatia emisa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru atribuirea contractului de achizitie publica.

"Am depus aceasta a doua contestatie pentru ca, pe de o parte, am considerat ca unele din cerintele autoritatii sunt in afara cadrului legislativ aplicabil procedurii si a proiectului propus si, pe de alta parte, deoarece autoritatea contractanta nu a modificat caietul de sarcini in conformitate cu deciziile anterioare ale CNSC", a precizat avocatul asociat Mihai Marian, coordonatorul ariei de practica "Infrastructura", din cadrul Bostina si Asociatii.

Tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov ar urma sa aiba o lungime de 58 km si un numar de 57 de poduri, pasaje si viaducte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional