Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

"Henkel România" - soluţii complete de termoizolare pe bază de polistiren

F.A. Materiale /

Lavinia Ciurtin, marketing manager Divizia Adezivi "Henkel România"

Lavinia Ciurtin, marketing manager Divizia Adezivi "Henkel România"

"Henkel România" oferă sub brandul Ceresit Ceretherm o serie de soluţii de termoizolaţie a clădirilor, toate folosind ca material termoizolant polistirenul expandat. În componenţa acestor sisteme intră mai multe categorii de produse: adezivi pentru polistiren, polistiren expandat sau extrudat, amorse, tencuieli decorative disponibile într-o gamă foarte largă de texturi şi culori, precum şi o serie de accesorii cum ar fi profilele de soclu, diblurile, plasa pentru armare şi multe altele. Calitatea unui sistem de termoizolaţie este dată atât de compatibilitatea tuturor produselor folosite pentru astfel de lucrări, cât şi de complexitatea soluţiilor tehnice oferite.

Avantajul achiziţionării unui sistem complet de termoizolaţie ţine de faptul că toate produsele componente au fost testate ca sistem; agrementul tehnic eliberat în acest sens certifică atât conformitatea produselor, cât mai ales sistemul în sine. Mai mult, Lavinia Ciurtin, marketing manager Divizia Adezivi, spune că firma este în proces de obţinere a unui Agrement Tehnic European (ETA) pentru sistemele sale de termoizolaţie. "Este un proces complex pe care l-am demarat încă de anul trecut, şi care implică pe lângă testarea în sine a sistemului, şi un audit al unităţilor de producţie", mai spune doamna Ciurtin.

Tot anul trecut, compania a lansat şi o soluţie pentru etanşarea ferestrelor. În ciuda utilizării tâmplăriei termoizolante, zona de contact a ferestrei cu peretele rămâne slab izolată termic, iar rezultatul este de cele mai multe ori apariţia mucegaiului. Doamna Ciurtin susţine că soluţia este sistemul Ceresit Winteq, având în componenţă o serie de folii de etanşare, care împreună cu spumă poliuretanică folosită la montajul ferestrei, asigură o izolaţie termică a rostului şi permite circulaţia vaporilor de apa, eliminând astfel riscul de apariţie a mucegaiului.

Costurile pornesc de la 25 lei/metrul pătrat

Costul sistemului de bază Ceresit Ceretherm pleacă de la 25 lei, fără TVA, pe metrul pătrat. În această sumă nu este inclusă tencuiala decorativă, variaţiile de cost pentru acest produs sunt destul de mari, fiind strâns legate de culoarea sau de granulaţia aleasă.

În privinţa montajului, firma are în derulare la nivel naţional un program de şcolarizare şi atestare adresat companiilor de construcţie, ne-a declarat Lavinia Ciurtin. Programul este gratuit, iar în urma şcolarizării companiile participante vor obţine un certificat de aplicator de termosistem.

Desigur că timpul necesar aplicării unui sistem de termoizolaţie este dependent de mărimea faţadei şi personalul care efectuează lucrarea. Timpul minim de realizare a unui sistem de termoizolaţie este de 10 zile, indiferent de cât de mică este suprafaţa ce urmează să fie termoizolată. Discutăm aici despre respectarea unor timpi tehnologici ai materialelor folosite, lucru foarte important pentru obţinerea unei lucrări de calitate şi care să reziste.

Coeficientul de transmisie termică al sistemului este dat de materialul termoizolant folosit. În cazul acesta materialul termoizolant este polistirenul expandat, iar acest coeficient este dependent de grosimea polistirenului.

Doamna Lavinia Ciurtin spune: "Din păcate, legislaţia românească nu oferă posibilităţi de punere în practică a unui sistem de garanţie pentru astfel de lucrări. Singura garanţie poate fi oferită de compania de construcţie care efectuează lucrarea, iar termenul specificat în lege este de doar 3 ani. Din experienţa nostră pe alte pieţe, putem afirma că în cazul respectării tuturor regulilor de aplicare, sistemul de termoizolaţie Ceresit Ceretherm are o durată de viaţă de peste 20 de ani."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional