Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hidrocentrala Stejaru a starnit interesul companiilor internationale

C.T. Investiţii /

Un numar de 103 companii din intreaga lume si-au aratat interesul cu privire la proiectul cu o valoare estimata de 110 milioane euro pentru Retehnologizarea primei hidrocentrale de mare putere construita in Romania, CHE Stejaru. Totodata, eu au solicitat documentatia de precalificare in cadrul procesului de licitatie publica deschisa cu participare internationala. Licitatia a fost organizata conform regulilor si politicilor bancii finantatoare, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). 

La sedinta de deschidere a aplicatiilor pentru precalificare din data de 15 Martie 2013, s-au prezentat 25 de companii din intreaga lume, grupate in 17 consortii. Licitatia organizata de catre Hidrolectrica a reunit companii din China, Germania, Austria, Spania, Franta, Rusia, Israel, Finlanda, Norvegia, Croatia si Slovenia, un singur consortiu avand in componenta o companie din Romania.

Finantarea Proiectului de Retehnologizare CHE Stejaru, a fost contractata in iulie 2011 si este asigurata printr-un credit sindicalizat de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, 70 milioane Euro,  ErsteBank si CaixaBank, cate 20 milioane Euro, fiecare.

Documentatia de atribuire a fost finalizata in luna februarie 2013 si va fi disponibila la sfarsitul lunii aprilie 2013, pentru firmele care indeplinesc criteriile de calificare in vederea depunerii ofertelor tehnice si comerciale angajante.

CHE Stejaru, cu o productie anuala de 435.000.000 KWh si peste 50 de ani de operare in Sistemul Energetic National, a fost pusa in functiune intre anii 1960-1961 si este echipata cu 6 turbine verticale de tip Francis cu o putere totala instalata de 210 MW (4x27.5MW + 2x50MW). Lucrarile de retehnologizare vor face posibila functionarea in conditii de siguranta si la randamente maxime a CHE Stejaru pentru inca cel putin 30 de ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional