Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hidroelectrica investeste 110 milioane euro in retehnologizarea hidrocentralei Stejaru

A.D. Investiţii /

Hidroelectrica investeste 110 milioane euro in retehnologizarea hidrocentralei Stejaru

Hidroelectrica a reluat licitatia internationala pentru atribuirea proiectului de retehnologizare a hidrocentralei Stejaru, cu o valoare neta estimata la 110 milioane euro (136 milioane euro cu TVA), a anuntat avocatul Remus Borza, de la Euro Insol, administratorul judiciar al societatii aflate in insolventa.

Procesul de retehnologizare a hidrocentralei, cu o putere instalata de 210 MW, cuprinde: reabilitarea tuturor instalatiilor de ridicat si transport la hidrocentrala; reabilitarea batardourilor si a echipamentului de manevra aval la centrala; retehnologizarea (reabilitarea/ inlocuirea) celor 6 hidroagregate si a instalatiilor auxiliare aferente; retehnologizarea (reabilitarea/ inlocuirea) echipamentelor hidromecanice; modernizarea instalatiilor si echipamentelor electrice, aparatele de masura si control si sistemul de comanda, SCADA; retehnologizarea statiilor de transformare de 110 kV si 220 kV; refacerea protectiei anticorozive si reabilitarea elementelor de reazem pentru conductele fortate; reabilitarea lucrarilor de constructii asociate centralei hidroelectrice, statiilor electrice exterioare si caselor vanelor.

Finantarea proiectului de retehnologizare a hidrocentralei Stejaru, contractata in iulie 2011 si suspendata dupa intrarea societatii in insolventa in iunie 2012, este asigurata printr-un credit sindicalizat pus la dispozitie de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (70 milioane euro), Erste Bank si Caixa Bank (cu 20 milioane euro fiecare).

Atribuirea contractului de retehnologizare va fi realizata conform procedurilor bancii finantatoare (BERD), care prevad o etapa de precalificare si licitatie intr-o singura etapa. "Nota Generala de Licitatie" publicata pe site-urile BERD si Hidroelectrica pe 10 decembrie 2012 si va aparea si in Jurnalul Uniunii Europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional