Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hidroelectrica va finaliza in 2013 hidrocentrala Racovita

A.D. Investiţii /

Hidroelectrica va finaliza in 2013 hidrocentrala Racovita

Hidroelectrica va finaliza lucrarile de amenajare a noii hidrocentrale Racovita, in trimestrul al IV-lea al anului curent. Lucrarile la hidrocentrala situata pe raul Olt, in judetul Sibiu, erau realizate la sfarsitul anului trecut in proportie de peste 90%, au anuntat reprezentantii administratorului judiciar al Hidroelectrica, Euro Insol.

Lucrarile la amenajarea CHE Racovita incepute in anul 1990, au fost reluate de catre Hidroelectrica, in ritm sustinut, abia dupa 2006. Pana in prezent s-au alocat circa 125 milioane de euro. Lucrarile necesare punerii in functiune la data stabilita mai inseamna un efort investitional de aproximativ 20 milioane de euro. Lucrarile sunt derulate de compania Hidroconstructia. Toate lucrarile, atat pe parte de constructii cat si pe parte de echipamente sunt in graficele stabilite.

Corelat cu proiectul hidrocentralei, administratorului judiciar al Hidroelectrica si-a asumat si finantarea construirii unui pod de cale ferata in aval de obiectiv.

Hidrocentrala Racovita face parte din Amenajarea Hidroenergetica a raului Olt, pe sector Cornetu-Avrig (Olt defileu), formata din 5 centrale, CHE Racovita fiind centrala amonte din cadrul sectorului, avand o putere instalata de 31,5 MW si o energie medie de proiect in anul hidrologic mediu de 74 GWh/an.

Investitiile Hidroelectrica in orizontul de timp 2013÷2016. se vor concentra pe obiective eficiente din punct de vedere energetic şi economic, sau care au stadii fizice de executie avansate si care pot aduce un spor de energie real. Toate celelalte investitii cu componenta energetica redusa, vor face obiectul unei strategii viitoare de conservare sau transfer catre entitatile beneficiare ale amenajarilor hidroenergetice cu functiuni multiple, avand o alocare bugetara "zero" in 2013, a precizat avocatul Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar Euro Insol.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional