Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hotarare definitiva privind desfiintarea "Cathedral Plaza"

I.D. Investiţii /

Hotarare definitiva privind desfiintarea "Cathedral Plaza"

"Cathedral Plaza", turnul de birouri de langa Catedrala "Sf. Iosif" din Capitala urmeaza sa fie demolata in baza unei sentinte civile a Tribunalului Dambovita. Prin aceasta Primaria Bucuresti este obligata sa emita o decizie prin care sa dispuna desfiintarea turnului "Cathedral Plaza", precizeaza Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.

IPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, a declarat:

"Avem deja o prima hotarare definitiva privind desfiintarea acestei aventuri ilegale cu implicatii asupra patrimoniului national si asupra cultului catolic. Demersurile noastre nu se opresc aici, deoarece am solicitat instantei de judecata sa oblige chiar pe investitor la demontarea constructiei pentru a inlatura prejudiciul produs Catedralei, dosar aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 1. Reamintim ca si Directia Nationala Anticoruptie continua cercetarile in cazul celor care au semnat procesul-verbal de receptie fictiva a constructiei".

Conform reprezentantilor bisericii romano-catolice in cadrul unui sondaj realizat de TVR in data de 13 iulie 2011, 81,1% dintre cetatenii romani s-au exprimat in favoarea desfiintarii cladirii. In plus in anul 2006 un numar de 153.000 de persoane au semnat petitia impotriva realizarii constructiei "Cathedral Plaza", precizeaza Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional