Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Hotelul Continental din Cluj-Napoca, cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene, va deveni o unitate de lux

Piaţa Imobiliară /

Hotelul Continental din Cluj-Napoca, cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene, va deveni o unitate de lux

Renumitul Hotelul Continental din Cluj-Napoca a fost cumpărat de omul de afaceri Ioan Bene, proprietar al companiei Napocamin, contra sumei de 5 milioane de euro. Hotelul a fost închis aproape un deceniu, răstimp în care s-a degradat masiv, informează Mediafax.

Potrivit societăţii Expert Insolvenţă SPRL, lichidator judiciar al SC Ardeleana SA din Alba-Iulia, aflată în faliment, "în urma procedurii de vânzare directă, desfăşurată în conformitate cu prevederile art.118 din Legea nr.85/2006 şi hotărârea adunării creditorilor SC Ardeleana SA din 12 iulie 2013, nu au fost depuse supraoferte, drept pentru care societatea Napocamin SRL Cluj-Napoca a fost declarată adjudecatar al imobilului cunoscut sub denumirea de Hotel Continental, la preţul de 5.000.000 de euro".

Încă din momentul lansării ofertei de cumpărare, Bene şi-a anunţat intenţia de a face din fostul Hotel New York de la 1880 o unitate de lux a zilelor noastre, de cinci stele, în urma unei investiţii substanţiale.

Clădirea va fi întâi de toate consolidată. Apoi, vor fi reorganizate spaţiile clasice de care a dispus "bătrânul" Continental. Faimoasa cafenea de la parterul hotelului, mereu comparată cu Capşa din Bucureşti, se va muta "sub acoperiş" şi va avea o panoramă deosebită asupra centrului oraşului. La subsol va fi deschis un club. Etajele vor fi rezervate unor luxoase apartamente, iar serviciile oferite de personal vor fi pentru o clientelă pretenţioasă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional