Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Iasi: 11 blocuri urmeaza sa fie reabilitate cu fonduri europene

I.D. Investiţii /

Primele proiecte de reabilitare termica pe bani europeni din Iasi au primit avizul Consiliului Local in ultima sedinta din anul care s-a incheiat.

Au fost aprobate documentatiile in vederea accesarii fondurilor europene pentru reabilitarea a 11 blocuri. In total fondurile necesare anveloparii acestor cladiri se ridica la aproximativ 17 milioane de lei.

Pentru a incuraja participarea asociatiilor de proprietari, municipalitatea a aprobat si o grila de participare in aceasta categorie de proiecte europene. Pentru familiile cu venituri mai mici de 350 de euro pe luna, asociatiile vor contribui cu 20% din valoarea reabilitarii, iar familiile cu venituri de pana in 500 de euro vor acoperi 30% din costuri. Bugetul local si cel de stat, alaturi de fondurile europene vor suporta restul finantarii necesare.

De asemenea in cadrul ultimei sedinte de consiliu a fost supusa aprobarii alesilor locali si executia preliminara a bugetului pe anul 2012.

Iasiul a reusit sa inainteze foarte mult cu implementarea proiectelor europene, municipiul avand in acest moment 37 milioane de euro atrase. Aceasta situatie claseaza Iasiul pe primul loc la atragerea fondurilor europene intre marile orase din tara. "Multe proiecte au fost intarziate nejustificat pe la diverse ministere, dar cu toate acestea ne-am miscat foarte bine. Suntem in ceea ce priveste implementarea proiectelor la 66% in timp ce alte orase sunt in medie la 30%", a precizat primarul Gheorghe Nichita in plenul Consiliului Local.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional