Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Iazul Batal va fi ecologizat

I.D. Investiţii /

Contractul de finantare al proiectului "Reabilitarea sitului poluat istoric - Iaz Batal 30 ha - Targu Mures" a fost semnat de catre Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, vineri, 16 martie 2012, la Targu Mures.

Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu si are o valoare totala de 25,21 milioane euro, fara TVA, din care 20,16 milioane euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul vizeaza reabilitarea fostului iaz al Combinatului Azomures, pentru conformare cu standardele de remediere acceptate. Obiectivul principal al actiunilor de remediere este acela de a reduce mobilitatea contaminantilor existenti pentru a proteja situl in vederea utilizarii acestuia ca spatiu verde deschis publicului, pentru amenajarea acestuia ca spatiu recreativ destinat populatiei din Targu Mures si pentru reducerea oricarui impact asupra mediului local datorat activitatilor istorice intreprinse pe sit. Termenul estimat de finalizare a proiectului este luna iulie 2015.

De asemenea, ministrul László Borbély si vicepresedintele Administratiei Fondului pentru Mediu, Lõrincz Csilla, au semnat impreuna cu reprezentantii a noua comune din judetul Mures, contractele de finantare pentru construirea si modernizarea sistemelor de apa potabila si de canalizare. Localitatile in care vor fi realizate proiectele sunt Ganesti, Glodeni, Sanpaul, Vargata, Gheorghe Doja, Suplac, Beica de Jos, Gornesti si Fantanele. Valoarea totala a contractelor de finantare este de de 43,94 milioane lei fara TVA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional