Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ieftiniri mai mari in cazul apartamentelor vechi

I.D. Piaţa Imobiliară /

Ieftiniri mai mari in cazul apartamentelor vechi

Preturile apartamentelor scoase la vanzare in Constanta au inregistrat o usoara scadere in luna ianuarie. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele din acest oras a fost cu 0,4% mai mic in prima luna din an, potrivit portalului Imobiliare.ro.

In ceea ce priveste evolutia pretului mediu cerut pentru apartamentele noi, acesta a scazut cu 0,2% de la 946 euro/mp util pana la 944 euro/mp util.

Tendinta s-a manifestat mai accentuat in cazul apartamentelor vechi al caror pret mediu pe metru patrat util a inregistrat, in prima luna a anului, o scadere de 0,4%, atingand valoarea de 918 euro/mp util. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, preturile solicitate pentru apartamentele din Constanta raman, in medie, cu doar 2% mai mici.

Pretul mediu de strigare pentru apartamentele din blocurile vechi din Constanta a atins in luna ianuarie valoarea de 918 euro/mp util.

In acest inceput de an, scaderi mai mari de pret au fost inregistrate la apartamentele vechi cu trei camere: 1,4% ajungand la valoarea de 904 euro/mp si la garsoniere: 1,2% pana la suma de 985 euro/mp. Pretul mediu solicitat in cazul unitatilor cu doua camere a stagnat in ultimele treizeci de zile. Apartamentele cu doua camere s-au vandut in ianuarie 2012 la valoarea 920 euro/mp.

In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare diferenta de pret se inregistreaza in cazul garsonierelor vechi care sunt cu 6,6% mai scumpe in prezent. Celelalte tipuri de apartamente vechi sunt insa mai ieftine decat acum douasprezece luni cu 2,2%-2,4%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional