Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Imobile executate silit mai putine dar mai scumpe

I.D. Piaţa Imobiliară /

SC Cocor SA, proprietarul magazinului omonim din Capitala, risca executarea silita datorita platilor restante catre BCR.

SC Cocor SA, proprietarul magazinului omonim din Capitala, risca executarea silita datorita platilor restante catre BCR.

Numarul imobilelor aflate in executare silita a fost in scadere dar valoarea acestora a fost in crestere, in semestrul I din 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta crestere se datoreaza faptului ca, in primele sase luni ale anului in curs, au fost scoase la vanzare, in special, terenuri si spatiii comerciale, care au avut valori de pornire mai mari decat casele si apartamentele, ne-a precizat Elena Popa, director comercial executari.COM.

In primul semestru al anului pe portalul executari.COM au fost postate 1.400 de anunturi de executare silita pentru bunuri imobiliare valoarea acestora ridicandu-se la 794,98 milioane lei. In schimb in primele sase luni ale anului trecut, au fost scoase la licitatie 2.275 imobile, cu o valoare de pornire de 564,79 milioane lei.

In ceea ce priveste valoarea de achizitie a imobilelor Elena Popa a declarat:

"Pretul de achizitie este, de regula, mai mic decat pretul de pornire pentru proprietatile imobiliare, deoarece, conform legii, daca bunul nu a fost vandut la prima licitatie, la a doua strigare pretul scade cu 25%."

Potrivit site-ului www.executari.COM, judetele in care sunt executate silit cele mai multe imobile sunt: Bucuresti si Ilfov, Timis, Constanta. Anunturile adunate din aceste judete reprezinta peste 30% din totalul imobilelor executate silit. La polul opus, se afla judetele Alba, Hunedoara, Sibiu, Harghita si Teleorman.

"Estimam ca pana la sfarsitului anului 2012 numarul imobilelor executate silit si postate pe site-ul nostru va creste cu cel putin 10-15%", apreciaza doamna Popa.

Portalul executari.COM centralizeaza anunturi de executare silita de la banci, Fisc, societati de leasing, lichidatori, dar si de la executori judecatoresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional