Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Imobilul Evo Center One, deţinut de Patriciu, scos la licitaţie

Piaţa Imobiliară /

Imobilul de birouri Evo Center One din Pipera deţinut de omul de afaceri Dinu Patriciu este scos la vânzare prin licitaţie publică, la un preţ de pornire de 1,45 milioane de euro, după ce firma prin intermediul căreia este operată clădirea, CHF Investiţii, a intrat în faliment.

Clădirea făcea parte din portofoliul fondului de investiţii britanic Fabian, preluat de omul de afaceri Patriciu la finalul anului 2008. Evo Center One a fost dezvoltată de compania Adama, fiind finalizată în anul 2006 şi achiziţionată în anul 2007 de Fabian pentru 4,9 milioane de euro.

Evo Center One are o suprafaţă închiriabilă de circa 2.000 de metri pătraţi, structurată pe cinci etaje. Imobilul este construit pe un teren de 1.000 de metri pătraţi, iar până anul trecut cea mai mare parte a fost închiriată de Adama. Clădirea este amplasată pe strada Erou Iancu Nicolae din Pipera.

Potrivit lichidatorului judiciar al firmei C.H.F. Investiţii, CII Melinte Răzvan, citat de Mediafax, imobilul este gol de la intrarea în faliment, respectiv luna septembrie a anului trecut.

Prima licitaţie de vânzare a imobilului este stabilită pentru 11 aprilie. Declanşarea procedurii de faliment a fost decisă la solicitarea firmei, care potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice avea în 2010 datorii de 25 milioane de lei şi pierderi de 8 milioane de lei.

Dinu Patriciu mai are în portofoliu, prin intermediul fondului Dinu Patriciu Global Properties (DPGP), mai multe clădiri de birouri în Bucureşti. Omul de afaceri a vândut luna trecută imobilul The Lakeview deţinut împreună cu AIG/Lincoln, pentru 62 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional