Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Impact a realizat profit de 7 milioane lei, în primul semestru

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Impact a realizat profit de 7 milioane lei, în primul semestru

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de peste 7 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut, când compania raportase o pierdere de 1,86 milioane lei, se arată într-un raport publicat ieri.

Veniturile operaţionale ale Impact au crescut de circa 3 ori, în perioada menţionată, la 56,94 milioane lei, datorită începerii vânzării apartamentelor din noua etapă de dezvoltare a cartierului Greenfield din Bucureşti - Ansamblul Salcâmilor.

Până la 30 iunie, astfel, Impact a vândut în total 188 case şi apartamente, de peste 3 ori mai mult faţă de perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat vânzări pentru 52 de locuinţe.

Din totalul locuinţelor vândute, 153 de apartamente s-au vândut din noua dezvoltare rezidenţială a cartierului Greenfield, 21 de apartamente din stocul aferent primei faze de dezvoltare a cartierului Greenfield şi 14 case s-au vândut în provincie (Oradea, Ploieşti şi Constanţa).

Cheltuielile operaţionale ale companiei au crescut pe seama creşterii volumelor de vânzare, însă cu un procent mult mai mic decât acestea din urmă, datorită optimizării costurilor de producţie pentru noua dezvoltare rezidenţială din Greenfield. S-a realizat, astfel, un profit operaţional de aproximativ 7,5 milioane lei EBITDA la 30 iunie 2015, în comparaţie cu o pierdere operaţională de 7,1 milioane lei EBITDA la 30 iunie 2014.

Rambursarea creditelor a avut cea mai mare contribuţie în rezultatul financiar, cheltuielile cu dobânzile diminuându-se cu circa 51%.

Disponibilităţile băneşti ale companiei au avut o creştere semnificativă în prima jumătate a acestui an, de aproximativ 10 milioane lei, pe seama creşterii accelerate a vânzărilor.

În semestrul I 2015, împrumuturile societăţii au scăzut pe seama unui ritm de vânzare intens, care a favorizat rambursarea anticipată a creditelor firmei, prin plata radierilor de scoatere de sub ipotecă a apartamentelor vândute.

Datoriile comerciale ale societăţii s-au diminuat pe seama ajungerii la scadenţă a creditelor furnizor, precum şi datorită cofinanţării cheltuielilor de producţie prin credit bancar.

Provizioanele au înregistrat o scădere de 15% pe seama reluării în venituri a provizioanelor constituite pentru vânzarea terenurilor din ansamblurile vechi.

Capitalurile proprii au înregistrat o creştere de 2% pe seama profitului aferent semestrului I 2015.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional