Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Impact ramane cu ochii in soare

I.D. Investiţii /

Dan Ioan Popp, actionarul principal al companiei Impact Developer&Contractor

Dan Ioan Popp, actionarul principal al companiei Impact Developer&Contractor

Un proiect dezvoltat de Millenium Consult Invest 2002 SA, ale carei actiuni sunt detinute in procent de 45% de Impact Developer & Contractor, a fost respins pentru finantare prin Programul Operational Regional (POR), la un pas de semnarea contractului.

Proiectul Business Support Center Greenfield 2 a fost depus spre finantare in martie 2010. S-au efectuat toate procedurile de evaluare, iar dupa efectuarea vizitei la fata locului, in aprilie 2011, s-a recomandat semnarea contractului de finantare. Procesul de contractare a fost insa suspendat, din cauza unei sesizari primite de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, autoritatea de management pentru POR, de la proprietarul unui lot de teren situat la cateva sute de metri distanta de locul implementarii proiectului, care reclama existenta unor litigii cu privire la Planul Urbanistic Zonal. Proprietarul a deschis mai multe actiuni in instanta prin care solicita anularea PUZ-ului necesar implementarii proiectului, procese pe care le-a pierdut, potrivit unui anunt facut de Impact Developer & Contractor.

In urma indeplinirii inca o data a conditiilor de eligibilitate, ADR Bucuresti-Ilfov, a dispus continuarea procesului de contractare. In urma reluarii vizitei la fata locului din decembrie 2011, se astepta sa se semneze contractul de finantare si sa inceapa implementarea proiectului. Cu toate acestea dezvoltatorul a fost instiintat de respingerea finantarii pentru proiectul Centrul de Sprijinire a Afacerilor - Greenfield 2. Motivul respingerii proiectului a fost faptul ca devoltatorul nu si-a asumat si reabilitarea drumului public care sa asigure accesul la proiect.

Millenium Consult Invest 2002 SA va contesta aceasta decizie pe care o considera un abuz deoarece a fost luata fara a se lua in considerare faptul ca reabilitarea unui drum public nu poate fi pusa in sarcina unui solicitant privat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional