Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

In Bucuresti stocul de birouri va creste cu 25%

C.T. Piaţa Imobiliară /

In Bucuresti stocul de birouri va creste cu 25%

Stocul de birouri din Bucuresti va creste in 2013 cu 135 mii de mp si va ajunge la finalul trimestrului 4 sa insumeze 2,35 milioane mp, inregistrand o majorare de 25% fata de anul 2012, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara CBRE.

Cele mai mari proiecte ce urmeaza a fi livrate in 2013 sunt Sky Tower, dezvoltat de Raiffeisen Property Holding International si Floreasca Park al companiei Portland.

Cea mai dinamica zona de birouri este zona Barbu-Vacarescu Floreasca.

In anul 2013, este asteptat un nivel ridicat al tranzactiilor de pre-inchiriere, pe fondul cresterii considerabile ale acestei activitati in anul precedent. In 2012, nivelul tranzactiilor de pre-inchiriere a reprezentat 40% din nivelul total al cererii.

In 2012 stocul modern de spatii de birouri a crescut cu 100.000 mp, ajungand la finalul anului trecut la 2,2 milioane mp. Nivelul livrarilor a fost mai mic cu 25% in comparatie cu 2011 si cu 64% mai redus fata de cel inregistrat in 2010. Anul trecut au fost tranzactionati 226.000 mp de spatii de birouri, cu aproape 15% mai putin fata de anul precedent.

Din cei 226.000 mp tranzactionati anul trecut, in trimestrul 4 al anului 2012 activitatea de tranzactionare a fost de aproximativ 68.000 mp. Cererea reprezinta 70% (158.000 mp) din totalul nivelului tranzactionat, in timp ce renegocierile si reinnoirile de contract reprezinta 30%. De altfel, pre-inchirierile si renegocierile de contract au fost cele mai mari tranzactii inregistrate in 2012.

Majoritatea spatiilor de birouri au fost tranzactionate in zona Pipera (27%), urmata de Nordul Capitalei (23%) si de zona de Vest (20%).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional