Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

ÎN NORVEGIAUn nou resort Six Senses, carbon-neutru şi auto-sustenabil

Internaţional /

Un nou resort Six Senses, carbon-neutru şi auto-sustenabil
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Six Senses, parte a InterContinental Hotels Group, lansează primul hotel cu energie fără emisii de carbon

    Six Senses, brand deţinut de lanţul InterContinental Hotels Group, are în plan să lanseze, în 2024, un nou hotel în Norvegia, la baza gheţarului Svartisen, care va fi primul cu energie fără emisii de carbon, anunţă businesstraveller.com.

    Noua unitate de cazare, Six Senses Svart, inspirată de o cabană de pescar de coastă - cunoscută sub denumirea de "rorbu" - va avea 94 de camere şi va fi suspendată deasupra fiordului Holandsfjorden prin intermediul unor stâlpi care reduc la minimum impactul asupra mediului glaciar din jur.

    Designul circular al clădirii este menit să creeze un sentiment de deschidere.

    Clădirea va fi prima proiectată şi construită după cel mai înalt standard de eficienţă energetică din emisfera nordică şi combină desig­nul futurist şi inovaţia tehnologică cu materiale organice, pământeşti. Sursa menţionează că hotelul nu va fi lipsit de lux.

    Six Senses Svart va semăna cu o structură din lemn pentru uscarea peştelui - "fiskehjell" - şi va fi echipat cu cea mai recentă tehnologie ecologică.

    Six Senses a informat că această clădire va atrage suficientă energie solară cât să alimenteze hotelul şi toate celelalte activităţi adiacente, printre care transportul oaspeţilor cu barca la şi de la hotel.

    Construcţia hotelului va fi realizată, de asemenea, utilizând energie solară, ceea ce înseamnă că Six Senses Svart va fi complet în afara reţelei şi neutru în privinţa emisiilor de carbon. Hotelul va fi autonom, având propriul sistem de gestionare a deşeurilor şi a apei, respectiv infrastructură de reciclare.

    Neil Jacobs, directorul executiv al Six Senses, a afirmat că acest nou hotel va demonstra ce se poate realiza în materie de soluţii de sustenabilitate şi energie, devenind un model în industria ospitalităţii şi în sectorul de dezvoltare, în general.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional