Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

In tara pot fi cumparate garsoniere pentru mai putin de 10.000 de euro

A.D. Piaţa Imobiliară /

In tara pot fi cumparate garsoniere pentru mai putin de 10.000 de euro

Pretul mediu al garsonierelor din marile orase se situeaza in jurul valorii de 30.000 de euro. Cu toate acestea, locuinte cu o camera pot fi achizitionate si la preturi de 15.000 de euro sau chiar mai mici, in blocuri vechi, de regula confort 2 sau 3, potrivit unei analize efectuare de portalul Imobiliare.ro.

Cele mai scumpe garsoniere se gasesc in Bucuresti, pretul mediu pentru o astfel de unitate gravitand in luna noiembrie a anului curent in jurul valorii de 41.300 de euro (pentru o suprafata utila medie de 36 de metri patrati). Cea mai ieftina garsoniera scoasa la vanzare prin intermediul portalului imobiliar este o proprietate executata silit din cartierul Titan. Aceasta are o suprafata utila de 29 mp si are un pret de pornire la licitatie de aproape 6.000 de euro. In mod normal, preturile garsonierelor din zona Titan pornesc de la 13.000 de euro (17 mp utili).

In cartierul Pantelimon cea mai ieftina garsoniera a fost scoasa la vanzare pentru 13.400 euro (17 mp utili), iar in zona Cotroceni pretul de pornire pentru o astfel de proprietate este de 15.000 de euro (pentru o locuinta de 33 mp utili, nerenovata).

In tara, cele mai ieftine apartamente monocamerale din Cluj-Napoca sunt oferite pentru 12.500 euro (11 mp utili), fata de un pret mediu de peste 33.700 euro. In Timisoara, se pot gasi proprietati putin mai ieftine, respectiv de la 12.000 de euro pentru o garsoniera noua de 11 mp utili, mobilata si utilata. Pretul mediu soilicitat in oras este insa de 31.400 euro (33 mp utili).

Constanta pare sa fie cel mai ieftin oras din top. Astfel, o garsoniera de 12 mp utili, renovata, este scoasa la vanzare pentru 8.000 de euro. Pretul mediu in oras este de aproape 29.500 euro (pentru 32 mp utili).

Locuinte monocamerale ieftine se gasesc si in Iasi, unde o garsoniera de 18 mp utili, renovata, este disponibila pentru 10.000 de euro. Pretul mediu pe piata depaseste 28.200 euro (la 34 mp).

Cu 8.500 de euro poate fi cumparata o garsoniera de 18 mp utili, dar nerenovata, in Brasov. Pretul mediu este insa de 29.000 de euro (pentru 33 mp utili), potrivit Imobiliare.ro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional