Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

În ultimul an, cererea expaţilor de proprietăţi premium a crescut cu 5-7%

Ioana Dogaru Piaţa Imobiliară /

În ultimul an, cererea expaţilor de proprietăţi premium a crescut cu 5-7%

În partea de Nord a Capitalei predomină chiriaşii străini, dar achiziţiile de proprietăţi sunt realizate în special de români, potrivit unui comunicat Nordis.

Şi anul acesta, partea de nord a Capitalei, cu zonele: Floreasca, Dorobanţi, Kiseleff-Aviatorilor, Primăverii, Şoseaua Nordului - Herăstrău, Băneasa, Pipera - "este foarte dorită de expaţi şi diplomaţi", cererea de proprietăţi la închiriere crescând cu 7% pe segmentul de apartamente şi circa 5% pe segmentul de vile, potrivit sursei citate.

Străinii vin în Romania, în proporţie de peste 70%, însotiţi de familii, ceea ce îi determină să aleagă cu precădere zona de nord, deoarece aici se află cele mai bune grădiniţe cu predare bilingvă, şcoli internaţionale, o arie foarte mare de parcuri şi spaţii verzi dar şi imobile noi, ci suprafeţe mari şi finisaje premium, se arată în comunicatul de presă Nordis.

Emanuel Poştoacă, general manager al Nordis a declarat: "Cea mai mare cerere dar şi cel mai mare număr de tranzacţii s-au înregistrat la apartamentele cu 3 şi 4 camere. Cea mai dorită zonă a rămas în continuare Şoseaua Nordului - Herăstrău, datorită poziţiei sale în proximitatea parcului dar şi a unei distanţe relativ scurte atât de şcoli şi centre comerciale, cât şi de centrul oraşului".

În ceea ce priveşte cererea de locuinţe individuale de închiriat, zona Pipera este în mod special preferată de familiile de străini, aici şi oferta de vile noi, bine utilate şi echipate fiind şi cea mai mare. Într-un buget de 2.000 de euro, expaţii pot inchiria vilă cu grădină şi pot beneficia chiar şi de piscină.

Cartierele Şoseaua Nordului - Herăstrău, Primăverii, Dorobanţi şi Aviatorilor sunt de asemenea în topul preferinţelor expaţilor. Aici numărul străinilor mai tineri, persoane singure este mai mare, deoarece zona este în apropierea celor mai căutate restaurante, cafenele sau cluburi.

Faţă de anul trecut, procentul de cumpărători străini a crescut uşor spre 20%, mare parte fiind investitori. Cu toate acestea, profilul dominant al cumpărătorilor de apartamente din zona Herăstrău - Şoseaua Nordului: români care folosesc apartamentele de lux pentru uz propriu.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înfiinţat în 2008, de către Emanuel Poştoacă, consultant imobiliar cu experienţă in investiţii rezidenţiale în zona de nord şi astăzi reuneşte trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis  Administrare, de administrare de imobile şi Nordis Investments, de investiţii si dezvoltare imobiliară.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional