Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎN URMĂTORII DOI ANIRewe România, peste 35 magazine Penny Market şi un depozit

V.B. Piaţa Imobiliară /

Rewe România, proprietarul reţelelor Penny Market şi XXL Mega Discount, are un nou management, după plecarea lui Christian Beck, şi plănuieşte deschiderea a peste 35 de magazine în următorii doi ani, precum şi a unei noi platforme logistice, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

"Piaţa de retail din România are în continuare un enorm potenţial pentru dezvoltare, dat fiind că ponderea numărului de magazine aferente comerţului modern pe cap de locuitor esta abia la 25% din media europeană", se arată în comunicat.

Acesta şi rezultatele financiare pozitive de pe piaţa locală sunt principalele motive pentru care ţara noastră se află în atenţia grupului Rewe şi în următorii ani.

Astfel, în perioada 2014-2015, Rewe România urmează să deschidă 35-45 de noi unităţi Penny Market şi o a treia platformă logistică, în zona Moldovei, după cele două deja existente, în Turda (judeţul Cluj) şi Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov). Investiţia într-un magazin este de aproximativ 2 milioane euro, dintre care jumătate reprezintă costul terenului, a anunţat compania anterior.

În prezent, cu 3.212 angajaţi, reţeaua numără 157 magazine, dintre care 149 sub brandul Penny Market şi 8 XXL Mega Discount. Cel mai nou magazin XXL Mega Discount a fost deschis la Ploieşti, în aprilie.

Grupul Rewe România este format din două companii: una operativă - Rewe România (magazine), iar cealaltă, o firmă de dezvoltare imobiliară - Rewe Projektentwicklung. Anul trecut, veniturile cumulate ale celor două firme au depăşit 500 milioane euro.

Cifra de afaceri înregistrată de Rewe România a fost de 2,19 miliarde lei, în creştere cu 12,9% faţă de anul anterior, iar cea a diviziei de real estate Rewe Projektentwicklung România a ajuns la 61,7 milioane lei.

Compania are şi un nou Consiliul de Administraţie (CA), alcătuit din Dennis Biernatzki (administrator pentru departamentele achiziţii, asigurarea calităţii, marketing/shopper marketing), Daniel Gross (administrator pentru departamentele audit, controlling, construcţii, expansiune, financiar, resurse umane, IT, juridic, logistică) şi Oliver Eifler (administrator pentru departamentele XXL Mega Discount şi vânzări).

Oficialii Rewe România au mai precizat că, din mai, după plecarea fostului director general Christian Beck, conducerea va fi asigurată doar de noul CA.

"Compania Rewe Romania este condusă de noua structură de management începând cu luna mai 2014", mai transmite comunicatul.

Principalul concurent al retailerului pe segmentul pe care activează este Lidl.

La noi, grupul german Rewe mai este prezent prin lanţul de supermarketuri Billa (80 unităţi). La nivel european, Rewe are 15 mii magazine şi 330 mii de angajaţi în 12 ţări.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional