Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INAUGURARE IBIS LA SIBIU"Accor" vrea să aducă hotelurile Etap în ţara noastră

VIVIANI MIRICĂ Piaţa Imobiliară /

Radu Enache (foto stânga): "Discutăm cu foarte multe bănci pentru finanţarea unor noi unităţi hoteliere. În prezent băncile sunt foarte reticente faţă de proiectele de acest gen. Analizele sunt draconice, trebuie să aduci garanţii solide".

Radu Enache (foto stânga): "Discutăm cu foarte multe bănci pentru finanţarea unor noi unităţi hoteliere. În prezent băncile sunt foarte reticente faţă de proiectele de acest gen. Analizele sunt draconice, trebuie să aduci garanţii solide".

"Cifră de afaceri de 8 milioane de euro pentru hotelurile Ibis"

Radu Enache, proprietarul Continental Hotels, vrea să construiască încă 6 hoteluri în viitorul apropiat

Industria ospitalităţii din Ro-mânia are potenţial de creştere, în ciuda actualei crize economice pe care o traversăm, consideră Andre Cantiniaux, directorul general ACCOR pentru Europa Centrală şi de Est.

Domnia sa ne-a declarat: "Pe piaţa din România încă este loc pentru hotelurile de trei stele. În general industria ospitalităţii are potenţial de dezvoltare în România. Drept dovadă, Radu Enache vrea să construias-că încă 6-7 hoteluri în viitorul apropiat".

Anul trecut, cifra de afaceri pentru cele trei hoteluri Ibis din România (două în Bucureşti şi unul în Constanţa) a fost de 12,9 milioane de euro, ne-a spus Andre Cantiniaux. Aşteptările pentru 2009 sunt însă mai modeste, doar 8 milioane de euro. Reprezentantul ACCOR spune că acest regres are la bază atât competiţia din industria ospitalităţii, cât şi criza economică, care a condus la o scădere a turismului de business cu 30%, în timp ce turismul de plăcere s-a contractat cu 50% de la începutul anului până în prezent, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Pentru ţara noastră, reprezentanţii Accor plănuiesc şi alte investiţii, de data aceasta ca unici investitori. Este vorba de două hoteluri Etap, ce fac parte din categoria economică, şi care vor fi deschise în Braşov şi Timişoara. Directorul Accor a refuzat să precizeze la ce dată vor fi inaugurate aceste două unităţi, însă a menţionat că aceste proiecte se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie pe terenurile deja achiziţionate.

La nivel internaţional, cifră de afaceri de 7 miliarde de euro în acest an

Anul trecut, grupul Accor a obţinut, la nivel internaţional, o cifră de afaceri de 7,7 miliarde de euro, ne-a declarat Nicolas Bellot, director de dezvoltare Accor pentru Europa Centrală şi de Est. Pentru 2009, domnia sa se aşteaptă la o cifră de afaceri de 7 miliarde de euro, menţionând că 70% din aceasta este realizată în Europa.

Accor este prezent în aproape 100 de ţări cu circa 4000 de hoteluri. Printre mărcile sale se numără Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suite Hotel, Ibis, Etap, Formula 1.

Investiţia pentru Ibis din Sibiu: 9,4 milioane de euro

Al patrulea hotel Ibis din ţara noas-tră, cel din Sibiu, a fost construit în urma unei investiţii de circa 9,4 milioane de euro, a declarat Radu Enache, preşedinte şi director general în cadrul Continental Hotels. Este al 859-lea hotel Ibis din lume. În vara acestui an, alte unităţi Ibis au fost inaugurate în Rusia şi Cehia potrivit lui Cantiniaux, care plănuieşte să extindă acest brand până la numărul 1100, până în 2013. Deşi a fost inaugurată în această săptămâ-nă, unitatea din Sibiu funcţionează din această vară. Cu o capacitate de 195 de camere în momentul inaugurării, Ibis din Sibiu a avut un grad de ocupare de 21% în luna august. În primul an de operare noua unitate are drept obiectiv atingerea unui grad de ocupare mediu de 52%, a afirmat Andreea Gheorghiu, director general Ibis din Sibiu.

Preşedintele Continental Hotels, domnul Radu Enache, a declarat că intenţionează să mai construiască încă şase hoteluri în ţara noastră până în 2012. Următorul hotel ce va fi construit este Ibis din Timişoara, începând cu anul viitor.

Radu Enache vrea o cifră de afaceri de 105 milioane de lei pentru Continental Hotels în 2009

Dacă, în 2008, Continental Hotels a raportat o cifră de afaceri de 110 milioane de lei, preşedintele şi directorul grupului, domnul Radu Enache, se aşteaptă, pentru acest an, la o cifră de afaceri de 105 milioane de lei. Domnia sa spune că afacerile grupului nu vor scădea atât de mult în acest an, întrucât mizează şi pe veniturile aduse de noul hotel Ibis din Sibiu. Dacă, la sfârşitul anului trecut, hotelurile ce fac parte din grupul Continental au avut un grad de ocupare mediu de 70%, pentru 2009 targetul este de 52%, ne-a declarat Radu Enache. Domnia sa ne-a mai spus că cel mai profitabil hotel din cadrul grupului pe care îl conduce a fost, în 2008, Continental Forum din Sibiu, urmat de unitatea cu acelaşi nume din Arad. În 2009, reprezentantul Continental Hotels se aşteaptă ca Ibis din Sibiu să aducă cele mai multe venituri. Grupul Continental deţine 15 hoteluri operaţionale în proprietate. Alte unităţi se află în diferite stadii de dezvoltare. Este vorba de Continetal Forum şi Ibis din Timişoara ce vor fi grupate într-un complex ce se află în stadiul de şantier. Totodată, Radu Enache ne-a declarat că intenţionează să obţină autorizaţie de construcţie pentru un Ibis şi un Hello Hotel din Arad. În acest sens există discuţii cu mai multe bănci pentru aceste investiţii. Radu Enache ne-a declarat: "Discutăm cu foarte multe bănci pentru finanţarea unor noi unităţi hoteliere. În prezent băncile sunt foarte reticente faţă de proiectele de acest gen. Analizele sunt draconice, trebuie să aduci garanţii solide. Ibis Sibiu a fost construit cu 30% capital propriu, restul provenind din surse atrase". Oraşele în care lanţul Continental Hotels este prezent sunt Arad, Bucureşti, Constanţa, Oradea, Porţile de Fier, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişu de Sus şi Turnu Severin. Portofoliul Continental cuprinde, de asemenea, şi brand-urile: Con-tinental Forum, Hello Hotel, Tekaffe Balkan Bistro.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional