Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Inca 17 proiecte POR urmeaza sa fie contractate in regiunea Centru

A.D. Investiţii /

La nivelul Regiunii Centru a fost contractata finantarea pentru 380 de proiecte in cadrul Programului Operational Regionl, care solicita fonduri nerambursabile de aproximativ 460 milioane de euro. Alte 17 cereri de finantare, ce solicita fonduri de 38,73 milioane euro se afla in faza precontractuala si urmeaza sa fie semnate contractele de finantare.

In prezent, nivelul de contractare in regiune este de aproape 105%, iar gradul de absorbtie a ajuns la 40% la nivelul regiunii, reprezentand plati efectuate de 173 milioane euro, a precizat Simion Cretu, director general al Agentiei pentru Dezvotlare Regionala Centru.

Agentia isi propune sa incheie perioada de finantare 2007-2013 cu un nivel de contractare de peste 110%, iar pana in 2015, in Regiunea Centru sa fie absorbite sume nerambursabile de peste 400 milioane euro.

Proiectele contractate vor sprijini municipiile Brasov, Targu Mures si Sibiu pentru a se dezvolta in calitate de poli de crestere si municipiile Alba Iulia, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc si Topliţa in calitate de centre urbane. Pentru atingerea acestor obiective autoritatile publice locale au la dispozitie sume nerambursabile de 151,6 milioane euro, pentru investitii in infrastructura, modernizari de centre sociale şi obiective turistice. Peste 263 km de drumuri judetene, strazi urbane si sosele de centura se reabiliteaza cu un buget de 115 milioane euro fonduri nerambursabile, pana in 2015. Spitalul Judetean Covasna si alte 5 ambulatorii din regiune, ce au la dispozitie un buget de peste 21 milioane euro fonduri nerambursabile, se vor moderniza si dota cu ehipamente performante. Un numar de 26 de scoli, precum si 22 centre sociale vor fi dotate, extinse si reabilitate, prin investitii nerambursabile de peste 40 milioane euro, a adaugat domnul Cretu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional