Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Inca un proiect din cadrul PIDU contractat de Primaria Sibiu

I.D. Investiţii /

Inca un proiect din cadrul PIDU contractat de Primaria Sibiu

Cel de-al saselea proiect cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sibiu, a fost contractat in data de 16 mai 2012, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionale Centru din Alba Iulia.

Contractul de finantare nerambursabila semnat de catre primaria Sibiu si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, asigura fondurile necesare reabilitarii si modernizarii strazii 9 Mai din municipiul Sibiu. Investitia in valoare totala de 7,28 milioane lei va beneficia de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional in valoare de 5,45 milioane lei.

Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului se vor realiza lucrari de asfaltare pe o suprafata de 1900 mp, de reabilitare si extindere a parcarilor si a racordurilor pe o suprafata de 3700 mp. Vor fi reabilitati, extinsi si modernizati 260 m de spatiu verde, peste 2500 mp de trotuare, 17 stalpi pentru iluminat public si reteaua de apa si canalizare. Intersectia dintre strada 9 Mai si strada Dragonilor, pe o suprafata de peste 600 mp, va fi amenajata si integrata in ansamblul arhitectural al zonei.

Proiectele cuprinse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana sunt finantate din bugetul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 1 - "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". "Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Sibiu include opt proiecte individuale ce au ca obiectiv sustinerea dezvoltarii economice si sociale a orasului. Prin aceste sase proiecte contractate pana in prezent, din planul integrat al municipiului Sibiu, s-au alocat ca finantare nerambursabila circa 17 milioane de lei. Aceste proiecte se alatura celorlalte proiecte derulate la nivelului orasului si al judetului, finantate cu fonduri Regio, ce prevad reabilitarea ambulatoriilor a doua spitale din Sibiu, trei drumuri judetene, doua unitati de invatamant, dar si alte proiecte de restaurare a unor cetati si obiective turistice, sau de finantare a structurilor de afaceri.", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional