Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Incep investitiile in Voluntari

I.D. Investiţii /

Incep investitiile in Voluntari

Lucrarile de reabilitare a Centrului de Plasament nr. 6 din Voluntari au demarat in cursul zilei de ieri. Executantul este compania Electrovalcea care a castigat contractul de executie in urma unei licitatii publice.

Investitia se ridica la suma de 3,67 milioane lei proiectul beneficiind de finantare prin Programul Operational Regional, Axa 3 "Imbunatatirea infrastructurii sociale".

Din aceasta suma lucrarile de executie se ridica la 1,23 milioane lei.

In cadrul coferintei organzate cu ocazia demararii lucrarilor, Speranta Cliseru, prefectul judetului Ilfov, a tinut sa incurajeze implementarea proiectelor sociale:

"In perioada 2014-2020 se va pune accentul pe promovarea programelor sociale. Trebuie sa ne aplecam asupra acelora care au nevoie de asistenta si sa ii ajutam sa se ajute singuri."

Etajele 1 si 2 ale cladirii ce gazduiesc centrul vor fi reabilitate si modernizate pe sectiuni institutia continuand sa functioneze pe parcursul lucrarilor. Parterul unde isi desfasoara activitatea Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului nu este cuprins in proiect.

Investitia prevede amenajarea unui ascensor exterior, reabilitarea instalatiilor sanitare si electrice, reabilitarea termica, instalarea de panouri solare, inlocuirea tamplariei, reabilitarea si modernizarea gospodariei de apa.

Mihai Stan, managerul proiectului, a asigurat constructorul va nu vor exista intarzieiri la plata lucrarilor.

Perioada de implementare a contractului este de 24 de luni, dar lucrarile de executie vor dura doar 8 luni.

In judetul Ilfov urmeaza sa demareze in acest an lucrarile la doua mari investitii ce vizeaza in principal reabilitarea infrastructurii rutiere, ne-a precizat Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Voluntariului cuprinde sase proiecte. Planul prevede asfaltarea a peste 83 de strazi, realizarea aliniamentul stradal (trotuare, spatii verzi), introducerea retelei electrice de pe aceste strazi in subteran, instalarea de camere video pe strazi, reamenajarea unui parc in Voluntariul vechi si amenajarea unui parc in Pipera. Valoarea proiectelor incluse in PIDU se ridica la suma de aproximativ 24 milioane Euro.

O alta investitie de proportii vizeaza largirea soselei Pipera de la doua la patru benzi. Costurile proiectului se vor ridica de asemenea la 24-25 milioane Euro.

Proiectul include canalizare in sistem divizor ape pluviale-ape menajere, reteaua electrica va fi introdusa in subteran si se va realiza aliniamentul stradal etc.

Odata ce vor aparea alte doua benzi traficul de pe b-dul Pipera va fi fluidizat. Aglomeratia pe acest bulevard la ore de varf este binecunoscuta de soferii care frecventeaza zona.

Proiectele din cadrul PIDU se afla de doi ani in faza de licitatare a lucrarilor. Un singur contract de lucrari a fost scos la licitatie pentru toate proiectele incluse in PIDU. Au existat doua companii care au depus plangere in instanta, care trebuie acum sa decida castigatorul.

Si pentru lucrarile la b-dul Pipera licitatia a fost lansata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Florentin Pandele spera ca lucrarile din cadrul celor doua proiecte vor demara in acest an.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional