Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Incep licitatiile pentru intretinerea drumurilor din Bucuresti, Craiova, Cluj si Brasov

I.D. Investiţii /

Incep licitatiile pentru intretinerea drumurilor din Bucuresti, Craiova, Cluj si Brasov

Licitatiile pentru achizitia lucrarilor si serviciilor de intretineri curente vara-iarna in perioada 2012-2014 pentru Directia Regiona de Drumuri si Poduri Bucuresti, Craiova, Cluj si Brasov vor incepe in luna februarie a acestui an.

Standardul de cost pentru activitatea de intretinere curenta pe timp de vara aprobat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii este de 40.705 lei/km (9.692 euro) fara TVA.

In ceea ce priveste intretinerea curenta pe timp de iarna standardul de cost prevede trei nivele de viabilitate:

nivel I (trafic zilnic mediu de peste 8000 autovehicule) - 1 km = 18.936 lei fara TVA;

nivel II (trafic zilnic mediu de peste 750-8000 autovehicule) - 1 km = 15.491 lei fara TVA;

nivel de viabilitate III (trafic zilnic mediu mai mic de 750-8000 autovehicule) cost unitar pe 1 km = 10.584 lei fara TVA.

Agentii economici interesati pot depune ofertele in data de 9 februarie 2012, la sediul directiilor regionale de drumuri si poduri.

Licitatiile pentru intretinere multianuala Autostrada A1 Bucuresti-Pitesti (km10+600 - km 106+500) si Centura Pitesti (km 0+000 -km 13+600), respectiv intretinere multianuala Autostrada A2 Bucuresti-Cernavoda (km 9+500 - km 160+980) au avut loc in cursul anului 2009, iar acordurile cadru semnate in urma acestor licitatii sunt valabile in prezent.

Standardul de cost reprezinta costul estimat pentru mentinerea viabilitatii unui kilometru de drum in vederea asigurarii circulatiei rutiere si a confortului utilizatorilor pe reteaua de drumuri nationale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional