Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Incep lucrarile de forare la statia Academia Militara

I.D. Investiţii /

Incep lucrarile de forare la statia Academia Militara

Cele doua utilaje TBM (Tunnel Boring Machine) care vor sapa tunelurile de metrou ale Magistralei 5 au fost puse pe pozitie. Lucrarile de forare vor demara pe amplasamentul statiei de metrou Academia Militara. Responsabila de construirea proiectului este asocierea Astaldi SpA - FCC Construccion SA - AB Construct SRL,.

Utilajele vor sapa tunelurile de metrou: Drumul Taberei - Pantelimon, Sectiunea Raul Doamnei - Universitate, Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor.

TBM-urile vor lucra non-stop, municitorii fiind distribuiti in trei schimburi. Utilajele beneficiaza de Earth Pressure Balance (EPB), cea mai moderna solutie tehnologica de construire a tunelurilor de metrou la nivel international. Traseul acestora este programat pe baza unor indicatori meniti sa asigure desfasurarea in parametri optimi de calitate si siguranta a lucrarilor. Pentru stabilirea acestuia, a fost analizata litologia terenului pe unde vor trece cele doua utilaje, din 50 in 50 de metri, prin foraje executate la 30 de metri adancime.

EPB este o tehnologie de tunelare bazata pe escavarea pamantului prin presiune. Aceasta permite lucrul in toate tipurile de soluri, mentinand neafectat nivelul de siguranta chiar si in cele mai dificile dintre acestea. Tunelul Canalului Manecii (un tunel de 38 de km sapat sub mare), tronsoane din metroul londonez si mare parte din tunelurile de metrou construite in ultimii 20 de ani la nivel mondial au fost realizate cu ajutorul acestei tehnologii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional