Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

ÎNCEPÂND CU ANUL VIITOR,Grupul hotelier "Internaţional" îşi extinde portofoliul locaţiilor

MIHAELA DALAR STANCA Piaţa Imobiliară /

Nicoleta Băruţă, director operaţional al grupului hotelier "Internaţional", a declarat: "Ne dorim să fim şi sper că suntem cel mai dinamic grup hotelier din România".

Nicoleta Băruţă, director operaţional al grupului hotelier "Internaţional", a declarat: "Ne dorim să fim şi sper că suntem cel mai dinamic grup hotelier din România".

Renovarea "Hotel Internaţional Sinaia" a necesitat 6 milioane de euro

Grupul hotelier de lux "Internaţional" urmează să conducă activitatea a trei hoteluri din ţara noas-tră, începând de anul viitor. La finele săptămânii trecute, acest grup a inaugurat oficial primul hotel finalizat, o unitate de lux în Sinaia. Următoarele două unităţi pe care brandul le va opera vor fi în Capitală şi în Iaşi, şi vor fi deschise în primăvara anului viitor.

Nicoleta Băruţă, director operaţional al grupului hotelier "Internaţional", a declarat: "Ne dorim să fim şi sper că suntem cel mai dinamic grup hotelier din România, în ideea că în următoarele şase luni ne propunem să avem trei locaţii în portofoliul nostru. Acum (n.r. sâmbătă) vom lansa hotelul din Sinaia, în luna februarie vom deschide şi hotelul Internaţional din Bucureşti, iar următoarea locaţie va fi într-un oraş cultural din ţară, în primăvară".

Reprezentanţii lanţului cu hoteluri de patru stele au ca obiectiv turismul business şi vor dispune, în întreg lanţul, de 420 de camere de cazare alături de numeroase săli de conferinţe, din 2013.

"Internaţional Hotels": "Ne dorim pentru anul următor un grad constant de ocupare de 50%"

Hotelul "Internaţional" din Sinaia a fost dat în folosinţă în anul 1983, fiind construit special pentru turiştii străini care veneau la schi în staţiune, beneficiind de prima renovare în perioada 2001-2003. Renovarea totală a hotelului s-a des-făşurat anul trecut, pe parcursul a nouă luni. Investiţia a totalizat şase milioane de euro, potrivit oficialilor grupului. "A fost o investiţie destul de mare, realizată în nouă luni, în care doar pereţii nu au fost schimbaţi. În decembrie 2011 am cazat primul grup de turişti", a explicat Marius Vînătoru, directorul de marketing şi vânzări al hotelului "Internaţional Sinaia". Reprezentanţii hotelului din Sinaia estimează că recuperarea investiţiei se va realiza în aproape 10 ani.

"În primele luni după deschidere, gradul de ocupare a hotelului a fost situat între 30% şi 40%, în contextul în care am lipsit nouă luni de pe piaţă. În acest moment ajungem la un grad de ocupare de 50-60%. Ne dorim pentru anul următor un grad constant de ocupare de 50%", a punctat Marius Vînătoru.

Planul pe termen lung - extindere peste graniţe

Reprezentanţii grupului hotelier au în vedere, pe termen scurt, consolidarea brandului pe piaţa internă, urmând ca, în circa opt ani, să se extindă şi pe pieţele externe.

"După ce vom demonstra că se poate construi un brand puternic pe piaţa din România, vom deschide hoteluri şi în afara ţării. Este un plan pe termen lung, ce va fi pus în practică peste circa opt ani", a spus Denis Drăghici, reprezentatul de co-municare al grupului hotelier "Internaţional".

"Hotel Internaţional Sinaia" este amplasat în centrul staţiunii, având o capacitate de 180 de camere. Pe lângă spaţiile de cazare, hotelul dispune de un Centru de Conferinţe şi Evenimente cu 11 săli, trei restaurante cu specific diferit, Centru Spa şi de divertisment. Suprafaţa locuibilă a hotelului din Sinaia atinge 9.000 de metri pătraţi iar unitatea are un personal format din 120 de angajaţi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional