Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Infrastructura turistica va avea prioritate in bugetul MDRT pe 2012

A.D. Investiţii /

Bugetul pe anul 2012 al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in valoare de 3,4 miliarde de lei, va fi utilizat cu precadere pentru finalizarea proiectelor prioritare. In aceasta categorie sunt incluse obiectivele la care s-au executat deja peste 80% din lucrari si cele de infrastructura turistica, a declarat Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului.

Astfel dintre cele mai importante proiecte de infrastructura turistica, in anul 2012 vor incepe lucrarile de reabilitare a Cazinoului din Constanta, studiul de fezabilitate fiind deja finalizat. De asemenea, vor fi continuate lucrarile la infrastructura de schi de pe Valea Prahovei (cu finalizare in 2013, in vederea gazduirii Festivalul Olimpic al Tineretului European). Tot in 2012 vor fi terminate lucrarile la infrastructura de schi din Vidra-Voineasa, iar la Baile Herculane va fi realizat un centru balnear (proiect - pilot).

Anul viitor, MDRT isi propune sa plateasca facturi restante pentru lucrarile efectuate de antreprenori, totalizand in jur de 500-600 milioane lei, a precizat doamna Udrea.

In privinta utilizarii fondurilor europene, MDRT si-a propus sa incheie anul viitor contractarea prin Programul Operational Regional (POR). De altfel, in urma reluarii platilor de catre Comisia Europeana, urmeaza sa fie rambursate facturi de aproximativ 200 milioane lei in perioada urmatoare, valoarea platilor efectuate prin POR ajungand astfel in jurul a un miliard de euro.

Pe palierul legislativ, ministerul va promova in anul urmator legea privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor.

Se lucreaza pe 2.200 de santiere

In anul 2011 din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au fost finalizate lucrarile de reabilitare a 480 km de drumuri judetene si locale, 170 de sisteme de alimentare cu apa la sate si 25 de sisteme de canalizare, au fost reabilitate termic 14.700 de apartamente si construite 1.785 de noi locuinte pentru tineri (alte peste 4.000 sunt in executie), doua bazine de inot, un patinoar si 50 de sali de sport. "Avem in prezent peste 2.200 de santiere", a declarat Elena Udrea.

In ceea ce priveste infrastructura de turism, in 2011 au fost finalizate 4 proiecte de amenajari pentru schi, 3 proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice din zona montana inalta, 5 proiecte in statiunile balneare si doua pe litoral, respectiv in Delta Dunarii.

Pana in prezent, prin POR au fost semante 2.382 de contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 4,55 miliarde de euro. De asemenea, au fost finalizate 426 de proiecte la nivelul tarii, in valoare de 257 de milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional