Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Infrastructura urbana din Bacau si Comanesti, finantata din fonduri europene

I.D. Investiţii /

Infrastructura urbana din Bacau si Comanesti va fi reabilitata prin trei proiecte finantate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor".

Contractele de finantare au fost semnate marti de Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Valoarea totala a investitiilor se ridica la peste 100 milioane lei.

Eduard Hellvig, ministrul dezvoltarii regionale si turismului a delcarat:

"Proiectele pentru care semnam astazi contractele de finantare vor avea un impact direct asupra confortului si calitatii spatiului public din cele doua localitati. Edilii lor au inteles ca fondurile europene sunt o alternativa, mai ales in conditiile economice actuale."

Reabilitare Infrastructura urbana, zona I. L. Caragiale - Milcov - intersectie strada letea din municipiul Bacau

Proiectul de reabilitare a zonei I. L. Caragiale- Milcov din Bacau se ridica la suma de 30,11 milioane lei, din care finantarea nerambursabila alocata de MDRT este de 23,72 milioane lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni. In acest timp se vor fi reabilita 61.597 mp de infrastructura urbana, 8.066 spatii de parcare cu 239 de locuri, 2.400 m de retea de alimentare cu apa, doua statii de autobuz.

Reabilitare retele de strazi urbane, trotuare si iluminat public in orasul Comanesti, judetul Bacau

Reabilitarea retelei de strazi din Comanesti va presupune o investitie de 53 milioane lei, din care 42 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila. Prin acest proiect se vor realiza 850 locuri de parcare, 2.065 m de piste pentru biciclisti, 35.900 ml de retea de iluminat public si vor fi reabilitati peste 22.968 m de strazi.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Reabilitare infrastructura urbana, zona Mioritei-9 mai-Vantului-Vadu Bistritei

Lucrarile de reabilitare din zona Miorita-9 mai-Vantului-Vadu Bistritei se vor ridica la suma de 18,89 milioane lei, fondurile alocate prin POR insumand 14,87 milioane lei.

Accesibilitatea si nivelul de serviciu al retelei stradale se va imbunatitii prin 83.916 mp de spatii publice si 2317m strazi reabilitate. Se vor amenaja 16.600 mp de parcare cu 603 locuri, 487 ml de retea de alimentare cu apa, 459 ml de canalizare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional