Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Inspectoratul de Stat in Constructii: "Proprietarul Hotelului Minerva executa lucrari fara autorizatie de construire"

I.D. Investiţii /

Proprietarul Hotelului Minerva din Bucuresti unde s-a produs ieri un accident in urma caruia a fost ranit un copil de sase luni executa lucrari de hidroizolatie a cladirii fara autorizatie de construire, potrivit primelor investigatii realizate de Inspectoratul de Stat in Constructii.

Primele cercetari au aratat ca, la terasa de deasupra etajului 5 al hotelului, se executau lucrari de hidroizolatie si ca, in timpul acestora, un utilaj a afectat structura de rezistenta a unui element de ornament situat pe fatada cladirii. Acesta s-a rupt si, in cadere, a lovit un alt element situat la primul etaj, care s-a prabusit peste geamurile terasei construite la parterul hotelului. in urma accidentului, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, un copil de sase luni a fost ranit.

Inspectorii ISC i-au solicitat proprietarului autorizatia de construire si documentatia tehnica necesara executiei lucrarilor, asa cum prevede legislatia in vigoare, dar acesta nu a putut face dovada ca detine aceste documente. Potrivit legii lucrarile de hidroizolatie din zonele protejate istoric, cum este cazul cladirii Hotelului Minerva, se pot realiza numai cu autorizatie de construire. Legea stabileste ca aceasta fapta reprezinta infractiune si prevede aplicarea unei amenzi penale sau o pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 3 ani, in functie de gravitatea faptei, pentru proprietarul cladirii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional