Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Instalatiile de centralizare electromagnetica vor fi modernizate in 19 statii CFR

I.D. Investiţii /

Compania Nationala de Cai Ferate "CFR"- SA si Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Transport" au semnat doua contracte de finantare pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica (CEM) in 19 statii de cale ferata, de pe sectiile CF Siculeni-Adjud si Ilia-Lugoj.

Valoarea totala a proiectelor se ridica la suma de 258,68 milioane lei, cu TVA, din care contractul pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de centralizare electromecanica pe sectia CF Siculeni-Adjud este de 175,46 milioane lei, cu TVA, iar lucrarile pe sectia CF Ilia-Lugoj se ridica la suma de 83,22 milioane lei, cu TVA.

Sursa de finantare este asigurata de Comisia Europeana (71,12%), prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, si de Guvernul Romaniei (28,88%) cu fonduri de la bugetul de stat. Aceste proiecte au fost depuse in cadrul DMI 3.2 "imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport".

Prin modernizarea instalatiilor de centralizare electromecanica (CEM) cu echipamente de ultima generatie se va asigura un grad sporit de siguranta, prin imbunatatirea actiunilor de comanda, de control si de manevra a trenurilor in 19 statii CF (Mihaileni, Nadejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus, Lunca de Mijloc, Ghimes, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asau, Dofteana, Targu Ocna, Cliciova, Manastiur, Faget, Margina, Costeiu, Holdea si Dobra), aflate pe cele doua sectii de circulatie - Siculeni - Adjud si Ilia - Lugoj.

Durata totala de valabilitate a celor doua proiecte, in cadrul perioadei de eligibilitate POS-T, este pana la 31 decembrie 2015.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional