Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii de 30 milioane lei pentru modernizarea Brasovului

I.D. Investiţii /

Investitii de 30 milioane lei pentru modernizarea Brasovului

Planul Integrat de Dezvoltare al Brasovului are in palmares inca trei contracte semnate, in valoare totala de peste 30 de milioane lei.

Documentele au fost semnate la data de 23 februarie, de catre Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Sunt multumit de activitatea de pana acum a brasovenilor in ceea ce priveste pregatirea proiectelor pentru POR, indiferent daca vorbim despre autoritatile publice locale sau despre mediul privat. Brasovul s-a descurcat mai bine decat alte orase in ceea ce priveste intocmirea planului de dezvoltare, atat de scrierea si depunerea proiectelor, cat si prin punerea lor in practica. Muncipiul Brasov are alocate 74,3 milioane de euro prin Axa 1 - sub-domeniul Poli de crestere, fonduri la dispozitie pentru dezvoltarea durabila a municipiului, punand in valoarea trecutul si resursele locale. Prin asemenea investitii vom dezvolta infrastructura si vom crea locuri de munca noi, atat pe durata implementarii proiectelor, cat si, cel mai important, pe perioada exploatarii acestora", a declarat ministrul Cristian Petrescu.

Unul dintre cele trei contracte semnate vizeaza reabilitarea unei cladiri cu destinatie de locuinte sociale in municipiul Brasov. Valoarea totala a proiectului este de 4,63 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 3,67 milioane lei. Proiectul consta in crearea a 44 de noi locuinte sociale prin reabilitarea unei cladiri neutilizate in prezent, cu o suprafata totala utila rezultata de 2.391,92 mp. Eficienta energetica a cladirii va fi sporita in vederea imbunatatirii conditiilor de mediu. Astfel, 119 persoane aflate in situatii de risc vor avea acces la conditii decente de locuire, prevenind marginalizarea si excluziunea lor sociala. Perioada de implementare a proiectului este de 19 luni.

Totodata, s-a obtinut finantare si pentru proiectul de dublare a pasajului rutier Fartec. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 23,52 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 18,48 milioane lei. Acest proiect va imbunatati infrastructura rutiera in zona de nord a municipiului Brasov prin dublarea pasajului suprateran Fartec de traversare a magistralei CF 200 Brasov - Sibiu cu o lungime totala de 682,65 metri inclusiv rampele de acces. Astfel, se va obtine o fluidizare a traficului si o reducere a consumului de carburanti si diminuarea emisiilor poluante. Proiectul va fi implementat in decurs de 25 de luni.

Al treilea contract semnat prevede achizitia si instalarea echipamentelor specifice pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in unitatile de invatamant si pe domeniul public din localitatile Codlea, Sacele, Rasnov, Predeal si Ghimbav. Valoarea totala a proiectului este de 2,71 milioane de lei, din care 2,15 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional