Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii de miliarde pentru modernizarea caii ferate

A.D. Investiţii /

Investitii de miliarde pentru modernizarea caii ferate

Investitiile aflate in derulare pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii feroviare se ridica la aproape 5,87 miliarde de lei, reprezentand valoarea totala a contractelor semnate pentru executia lucrarilor la infrastructura feroviara si supervizarea acestora, aferente proiectelor din Programul Operational Sectorial Transport. Valoarea investiţiilor alocate de CFR pentru proiectele POS-T, in primele noua luni ale acestui an se ridica la aproape 877 milioane de lei, au anuntat reprezentantii companiei CFR.

In prezent se lucreaza pe 22 de santiere feroviare la nivel national pentru. Lucrarile vizeaza 6 tronsoane feroviare, cumuland aproximativ 205 km de linie dubla, 14 gari si 5 tuneluri, aflate pe Coridorul IV paneuropean.

Lucrarile de reabilitare si modernizare a infrastructurii feroviare, aflate in curs de executie

pe cele 22 de santiere feroviare, urmeaza a fi finalizate in perioada 2013-2015.

Principalele tronsoane de cale ferata in curs de reabilitare sunt: frontiera cu Ungaria - Curtici - Arad (41,185 Km); Coslariu - Sighisoara (91,3 km); Atel - Micasasa (29,6 km) si Atel - Sighisoara (25,06 Km).

De asemenea, pe raza centrelor de regionale Brasov si Timisoara vor fi reabiltiate 5 tuneluri.

In paralel, sunt in executie lucrarile de modernizare a urmatoarelor statii de cale ferata: Slatina, Ramnicu Valcea, Resita Sud, Zalau, Bistrita N, Giurgiu Oras, Slobozia Veche, Calarasi Sud, Botosani, Piatra Neamt, Vaslui, Braila, Sf. Gheorghe, Pitesti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional