Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii in interconectarea Romaniei si Republicii Moldova

A.D. Investiţii /

Sistemele nationale de transport a gazelor naturale si energiei electrice din Romania si Republica Moldova ar putea fi interconectate printr-o serie de proiecte comune, a anuntat Lucian Bode, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri cu ocazia sedintei comune a guvernelor celor doua tari.

Astfel, urmeaza sa fie elaborat proiectul tehnic pentru realizarea gazoductului Iasi-Ungheni, fiind deja finalizat studiul de fezabilitate al proiectului.

Un proiect nou vizeaza interconectarea sistemelor de energie electrica din Republica Moldova cu reteaua europeana ENTSO-E si montarea fibrei optice intre Isaccea si Chisinau.

In paralel, este vizata si interconectarea energetice dintre cele doua state prin intermediul

proiectului LEA 400 kV Suceava-Balti si cel al liniei electrice LEA 110 kV Falciu-Gotesti, pentru care Transelectrica a realizat deja partea de investitii pe teritoriul Romaniei si care se estimeaza a fi finalizat la sfarsitul anului 2012, a adaugat domnul ministru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional