Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii majore de mediu in judetul Constanta

A.D. Investiţii /

Investitii majore de mediu in judetul Constanta

Judetul Constanta poate beneficia de circa 400 milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru proiecte de mediu. Astfel, doar pentru reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in regiunea Constanta - Ialomita, finantat prin Programul Operational Sectorial de Mediu, ar putea fi investite 192 milioane euro, a precizat domnul Laszlo Borbely, ministrul mediului si padurilor, cu ocazia unei vizite in judetul Constanta.

Tot prim POS Mediu urmeaza sa fie implementat proiectul pentru sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Constanta, in valoare de 42 milioane euro.

Luna decembrie este termenul limita pentru ca autoritatile din Medgidia sa decida asupra darii in administrarea Consiliului judetean Constanta a terenului aferent depozitului urban neconform de deseuri care trebuie inchis, a subliniat domnia sa.

Totodata, se vor face investitii majore prin proiectul privind reducerea eroziunii costiere in zona municipiului Constanta si Eforie Nord, finantat din Fondul de Coeziune. Prin acest proiect se propun in faza I investitii intre Mamaia si Eforie Sud, cu o valoare totala de aproape 139 milioane euro, fara TVA.

De asemnea domnul Laszlo Borbely a mentionat ca, in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii circa 35 de milioane de lei sunt alocate reabilitarii zonei costiere.

Pana la mijlocul lunii noiembrie 2011 prin programul Casa Verde pentru persoane fizice, a fost decontata suma de 1,2 milioane de lei, iar pentru sesiunea din iunie 2011, suma alocata judetului Constanta este de aproape 3,3 milioane, valoarea celor 384 dosare depuse ridicandu-se la 2,32 milioane lei.

De asemenea, prin programul Casa Verde pentru persoane juridice au fost finalizate, in perioada 2010-2011, 13 proiecte in valoare totala de peste 7 milioane de lei, a adaugat domnul ministru.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional