Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii noi in 7 proiecte POR din Regiunea Centru

A.D. Investiţii /

Investitii noi in 7 proiecte POR din Regiunea Centru

Sapte proiecte de investitii din Regiunea Centru vor primi fonduri nerambursabile prin Programul Operational Regional in valoare de 15,25 milioane de euro.

Acestea vizeaza construirea unei pensiuni turistice, reabilitarea a doua centre sociale, amenajarea unui teren de golf, modernizarea unui muzeu, dar si pentru modernizarea transportului public din orasul Brasov, au precizat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Peste 47 milioane de lei (fonduri nerambursabile) sunt solicitate prin doua proiecte de catre Primaria Municipiului Brasov. Finantarea vizeaza amenajarea a 5 statii capat de linie si 119 statii de calatori ale sistemului de transport in comun, respectiv pentru amplasarea de sisteme de supraveghere video si automate pentru bilete.

In paralel, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale din Dumbrava Sibiului, intra in lucrari de modernizare a infrastructurii, avand la dispozitie un buget de 2,91 milioane lei fonduri nerambursabile.

Cu un buget de aproape doua milioane lei, fonduri nerambursabile, se va extinde si moderniza cladirea Kolping din Odorheiul Secuiesc, in care functioneaza un centru social rezidential.

Un alt centru medico-social din Miercurea Nirajului, judetul Mures, are la dispozitie un buget de 2,33 milioane lei fonduri nerambursabile pentru lucrari de reabilitare si de dotare cu aparatura medicala.

Doua proiecte localizate in judetul Sibiu, respectiv in Cisnadie si Cisnadioara, au solicitat un buget de peste 14 milioane lei fonduri nerambursabile pentru amenajarea unui teren de golf de peste 80 de hectare si ridicarea unei pensiuni turistice.

"Prin aceste contracte, avem in prezent peste 440 de milioane euro fonduri nerambursabile investite in cele şase judete din Regiunea Centru. Vorbim de 380 proiecte de finantare nerambursabila" a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Un numar de 17 proiecte ce solicita aproape 40 milioane euro finantare nerambursabila sunt in prezent in etapa de precontractare urmand a se semna contractele de finantare in perioada urmatoare.

Regiunea Centru cuprinde judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional