Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii pentru prevenirea riscurilor naturale in Bihor

I.D. Investiţii /

Riscurile naturale vor putea prevenite in zonele cele mai expuse de pe valea Crisului Mic si valea Adonei, judetul Bihor, in urma unei investitii de 22 milioane lei ce vizeaza amenajarea celor doua vai. Contractele de finantare prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu) au fost semnate la 29 martie de catre László Borbély, ministrul mediului si padurilor.

"Deja 60-65% din lucrari sunt realizate din fonduri proprii, astfel ca in scurt timp vor putea fi facute cereri de rambursare pentru a absorbi fondurile europene. Modul in care a fost gestionata implementarea acestor proiecte este un exemplu de buna practica din care multi beneficiari ai POS Mediu ar trebui sa invete. Daca am fi avut mai multi beneficiari care sa fi pornit macar licitatiile inainte de semnarea contractelor de finantare, nu mai vorbim de executie de lucrari, situatia absorbtiei fondurilor europene disponibile prin POS Mediu ar fi fost cu totul alta acum", a tinut sa precizeze László Borbély.

Judetul Bihor a atras investitii de 544 milioane de euro finantate prin POS Mediu, de la Administraţia Fondului pentru Mediu, dar si din credite rambursabile si de la bugetul de stat. Proiectele vizeaza atat sisteme integrate de gospodarire a apelor, cat si protectia resurselor de apa, protectia naturii, utilizarea energiilor regenerabile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional