Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitii pentru siguranta lucrarilor hidrotehnice de pe Dambovita

A.D. Investiţii /

Investitii pentru siguranta lucrarilor hidrotehnice de pe Dambovita

Lucrarile hidrotehnice pe raul Dambovita in aval de Lacul Morii vor fi puse in siguranta pana la sfarsitul anului 2016, printr-un proiect realizat de Administratia Nationala Apele Romane (ANAR).

Comisia Europeana a stabilit ca asistenta tehnica de pregatire a proiectului va fi finantata prin Programul Operational Sectorial - Mediu 2007-2013, iar investitiile propiu-zise vor fi realizate cu finantare in cadrul POS - Mediu 2014-2020.

"Semnalele primite dinspre Comisia Europeana sunt pozitive astfel incat avem toate premisele pentru a finaliza aceasta investitie pana la sfarsitul anului 2016", a declarat Rovana Plumb, ministrul mediului si padurilor

Pentru a corela proiectul de punere in siguranta a lucrarilor hidrotehnice pe raul Dambovita cu proiectului fazei a II-a a statiei de epurare de la Glina, ANAR, Ministerul Mediului si Padurilor si Primaria Municipiului Bucuresti au semnat un protocol de colaborare.

Albia naturala a raului Dambovita a fost modificata inainte de anul 1990 prin crearea a doua canale suprapuse - un canal deschis din beton ce reprezinta albia artificala a Dambovitei ("Cuva Superioara") si in subteran - un canal colector de ape uzate, din beton ("caseta"), la care sunt racordate toate colectoarele principale ale orasului si care transporta gravitational apele uzate si apele pluviale ale intregului oras catre Statia de Epurare a Municipiului Bucuresti - Glina.

Cuva Superioara se afla in proprietatea publica a Statului Roman si in administrarea ANAR, in timp ce Caseta se afla in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti si concesionata catre Apa Nova Bucuresti.

Municipiul Bucuresti a beneficiat de asistenta financiara nerambursabila din partea Uniunii Europene pentru realizarea Fazei I a proiectului de reabilitare a Statiei de Epurare a Apelor Uzate Glina.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional