Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitiile imobiliare ar putea creste in 2013

A.D. Piaţa Imobiliară /

Investitiile imobiliare ar putea creste in 2013

Volumul tranzactiilor imobiliare din Europa ar putea fi mai mare in acest an fata de 2012, avand in vedere ca 58% dintre investitorii imobiliari isi propun sa cheltuiasca mai mult in acest an si doar 6% apreciaza ca isi vor diminua investitiile, potrivit unui sondaj realizat de compania de consultanta imobiliara CBRE in randul investitorilor europeni.

Germania este anul acesta cea mai atractiva piata din Europa pentru achizitii imobiliare in viziunea a 35% dintre investitorii imobiliari. Pe urmatoarele locuri in topul preferintelor investitorilor se claseaza Marea Britanie (25) si Polonia (10%).

Cele mai atractive orase in 2013 sunt Londra (31%), Munchen (16%) si Berlin (9%). In topul primelor 10 orase se mai regasesc Paris, Varsovia, Dublin, Hamburg, Frankfurt, Madrid, Amsterdam.

Conform aceluiasi sondaj, birourile reprezinta, ca sin in 2012, sectorul vizat de cei mai multi investitori, 29%. Fata de anul precedent, a crescut interesul pentru sectorul logistic (de la 13,6% in 2012 la 20% in 2013). Pe urmatoarele locuri se situeaza centrele comerciale (16%) si rezidentialele (11%).

Principala amenintare pentru piata de profil in 2013 este recesiunea economica, in opinia a aproape jumatate dintre respondentii studiului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional