Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Investitiile in retail vor creste accelerat la nivel global

A.D. Piaţa Imobiliară /

Investitiile in retail vor creste accelerat la nivel global

Volumul tranzactiilor cu proprietati de retail vor continua sa creasca in urmatorii ani, urmand sa atinga la nivel global 160-180 miliarde USD pe an pana in 2020, potrivit unui raport lansat de Jones Lang LaSalle.

In ultimul deceniu tranzactiile cu proprietati de retail au insumat la nivel global peste 1.000 de miliarde USD, depasind in medie 100 miliarde USD pe an in intervalul 2004-2011. In anul 2011, valoarea investitiilor pe segmentul imobiliar de retail a atins 122,5 miliarde USD.

In 2011 investitiile in retail in afara granitelor tarilor de origine au reprezentat aproape jumatate din volumul total, fata de doar un sfert in anul 2004. Investitiile de retail in strainate vor continua sa reprezinte cam jumatate din volumul total pe acest segment pana in anul 2020.

Zonele geografice propice pentru investitii de retail s-au diversificat pe masura ce piete aflate in crestere, precum China, Brazilia si Turcia, au inceput sa atraga investitorii internationali. In paralel, imbunatatirea calitatii si disponibilitatii de proprietati de retail, cresterea volumului de lichiditati si a transparentei pe piata imobiliara, vor duce la o globalizare rapida pe piata investitiilor de retial, a precizat Arthur de Haast, Head of International Capital Group, Joneas Lang LaSalle.

Investitiile se vor reorienta in special spre zona Asia-Pacific, China si India fiind cele mai atractive piete avand in vedere expansiunea clasei mijlocii. De asemenea, vor fi atractive pietele din Asia de Sud-Est si America Latina.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional