Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

JLL: Cererea de spaţii de birouri din primul semestru a fost la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Peste 400.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri sunt în diverse stadii de construcţie, dar cererea în primul semestru a fost la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în România, arată JLL în raportul de piaţă privind principalele trenduri remarcate în piaţa imobiliară comercială, conform lui Andrei Văcaru, Capital Markets Consultant & Head of Research.

Potrivit acestuia, creşterile vânzărilor în piaţa de retail îi încurajează pe dezvoltatori să investească sau să repornească proiecte anunţate în trecut (AFI Europe în Braşov, Plaza Centers în Timişoara), şi atrag atenţia retailerilor internaţionali care nu sunt prezenţi încă în România.

Yieldurile au scăzut cu 50 - 75 puncte procentuale în ultimele 12 luni, dar în Bucureşti continuă să fie cu 150 - 250 puncte procentuale peste nivelurile înregistrate în Praga sau Varşovia.

De asemenea, numărul băncilor dispuse să acorde finanţări pentru proiecte imobiliare mari (peste 20 de milioane de euro) este în creştere, iar condiţiile oferite s-au îmbunătăţit.

Segmentul logistic a fost cel mai lichid în primele 6 luni şi alte tranzacţii importante se vor concluziona în acest an. Rata de neocupare în Bucureşti a scăzut la aproximativ 5%.

JLL a fost implicat în 77% din volumul tranzacţiilor cu proprietăţi imobiliare comerciale înregistrat în prima jumătate a anului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional