Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

JLL: Piata imobiliara din Romania are un potential ridicat

I.D. Piaţa Imobiliară /

Bucuresti panorama

Bucuresti panorama

Piata romaneasca de real estate ofera oportunitati pe toate segmentele de piata. Perspective promitatoare sunt prezente in special pe partea de dezvoltare, care a atras pana acum decat un numar mic de dezvoltatori institutionali, arata studiul "Romania too large to be ignored" publicat de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle (JLL).

In timp ce dezvoltatorii pe segmentul industrial lanseaza proiecte in toata tara, dezvoltatorii de spatii de birouri favorizeaza investitiile in Bucuresti sau orasele mari cu o traditie universitara indelungata. Dezvoltatorii pe partea de retail sunt prezenti in toate zonele in care exista o densitate mare a populatiei.

Pe piata din Romania exista si dezvoltatorii locali influenti precum: Genesis Development, Baneasa Development, Primavera Development, Iuliu Group si Modatim. Acestia asigura pe de-o parte continuitatea dar pe de alta parte nu sunt atat de dispusi sa achizitioneze proiectele altora sau sa le vanda pe ale lor. Potrivit JLL aceasta este o bariera puternica in dezvoltarea investitiilor in Romania.

Dupa 2010 calitatea dezvoltarilor imobiliare a crescut pentru a face fata cerintelor chiriasilor internationali. Proiectele ce vizeaza din stadiile incipiente de design obtinerea de certificari green au inceput sa se inmulteasca. Desi acest trend este doar la inceput dezvoltatorii sunt constienti de nevoia implementarii unor tehnologii sustenabile in cadrul proiectelor noi.

Mai mult cladiri consacrate de birouri se afla in procesul retroactiv de obtinere a certificarilor green. Cel mai comun sistem de certificare utilizat este BREEAM urmat d LEED.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional