Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Judetul Iasi nu va pierde finantarea pentru reabilitarea a trei drumuri

I.D. Investiţii /

Judetul Iasi nu va pierde finantarea pentru reabilitarea a trei drumuri

Consiliul Judetean Iasi a obtinut prelungirea cu 25 de luni a contractului de finantare pentru proiectul de reabilitare si modernizare a trei drumuri ce fac legatura intre judetele Iasi si Botosani.

Initial contractul de finantare prin Programul Operational Regional expira in data de 8 decembrie 2012 insa acum termenul limita este 8 ianuarie 2015.

Drumurile pe care se vor realiza lucrari sunt: DJ 282C, DJ 282 si DJ 282B.

Valoarea totala a contractului insumeaza 77,6 milioane lei din care valoarea totala eligibila este de 58,24 milioane lei, iar valoarea neeligibila de 8,41 milioane lei (TVA inclus). Diferenta este data de TVA-ul la cheltuielile eligibile.

La ora actuala contractul de lucrari incheiat cu S.C Euroconstruct Group S.R.L Iasi este reziliat. Procedura de reziliere a fost demarata de Consiliul Judetean Iasi datorita ritmului foarte lent de executie a lucrarilor.

Pana la data rezilierii 15 august 2012, fusesera executate 18,57% din lucrari, in valoare de 8,67 milioane lei fara TVA.

Lucrarile neexecutate insumeaza 54,86 milioane lei fara TVA.

Procesul intentat de Euroconstruct Group SRL Consiliului Judetean Iasi a fost castigat de autoritatea judeteana la finele saptamanii trecute. Tribunalul Iasi a respins actiunea formulata de Euroconstruct Group SRL.

Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, nu a pierdut vremea si a anuntat ca institutia pe care o conduce a inceput deja demersurile pentru organizarea unei noi licitatii in vederea modernizarii DJ282 Iasi - Botosani: "Decizia la instanta de fond este ca avem dreptate. Sper din tot sufletul ca Euroconstruct sa finalizeze cu sfidarea iesenilor. Trebuie sa ne lase sa definitivam noua licitatie de desemnare a unui constructor. Daca cei de la Euroconstruct vor alege sa mearga pana la capat cu bataia de joc si sa depuna contestatie la Curtea de Apel, licitatia se va tine in paralel. Nu trebuie sa pierdem nicio zi. A doua zi dupa finalizarea procesului trebuie sa fim pregatiti sa dam ordinul de incepere a lucrarilor".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional