Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

La anul va fi deschisa traficului autostrada spre Constanta

A.D. Investiţii /

Tronsonul Cernavoda-Medgidia de pe Autostrada Bucuresti-Constanta va fi deschis traficului in cursul anului 2012. Pentru acest tronson, de 20,49 km lungime, contractul de proiectare si executie are o valoare de 118,76 milioane euro, fara TVA. Contractul este incheiat cu asocierea "Astaldi" - "Max Boegl Romania", dupa ce la inceputul anului Ministerul Transporturilor a reziliat contractul anterior, cu firma "Colas". Doamna Anca Boagiu, ministrul transporturilro si infrastructurii, a declarat: "Stadiul in care se afla tronsonul Cernavoda - Medgidia ne demonstreaza ca decizia rezilierii cu a fost una foarte buna, nu doar datorita pretului mai mic cu 60 milioane euro, ci si prin seriozitatea si eficienta noului antreprenor. Anul viitor romanii care vor merge spre mare vor avea un traseu mult mai scurt avand in vedere deschiderea circulatiei pe podul de la Cernavoda, darea in circulaţie la o banda pe sens a tronsonului Cernavoda - Medgidia si finalizarea integrala a tronsonului Medgidia - Constanta si ocolitoarea Constanta".

Finantarea lucrarilor la tronsonul Cernavoda-Medgidia este asigurata de Banca Europeana de Investiţii (BEI), Fondul de Coeziune si Guvernul Romaniei.

Ministrul transporturilor a mai precizat ca lucrarile la calea ferata dintre Bucuresti si Constanta sunt in mare parte finalizate si ca fost depus un proiect de modernizare a aeroportului "Mihail Kogalniceanu" cu fonduri europene, care se afla in evaluare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional