Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

La final de mandat Oprescu da raportul

I.D. Investiţii /

Sorin Oprescu, Primarul Capitalei

Sorin Oprescu, Primarul Capitalei

Primaria Bucuresti a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa, bilantul activitatilor institutiei din ultimii patru ani. Cele mai importate realizari au vizat extinderea retelor de alimentare apa, a celor de canalizare sau lucrari de infrastructura drumuri. Trebuiesc insa puse la socoteala si finalizarea Stadionului National sau reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate Bucuresti.

Numarul strazilor fara apa si canalizare a fost redus cu 9%

La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal, (cca 4,5 % din locuitorii Bucurestiului fiind afectati) si, in doar patru ani, procentul strazilor "de pamant", lipsite de apa si canalizare, a scazut considerabil: de la 23% la 14%.

Astfel, in perioada 2008-2012 s-au finalizat lucrarile de alimentare cu apa pe 317 strazi însumând 101,94 km retea de apa, s-au realizat de asemenea 40 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km retea de publica de canalizare pluviala, 45,3 km retea de drum public, 4 statii de preepurare a apelor pluviale, 15 statii de pompare a apelor uzate menajere si o statie de pompare apa potabila.

La ora actuala se afla in lucru 53 de strazi însumând 20 km retea publica de alimentare cu apa si 14,600 m retea publica de canalizare menajera.

787.000 mp de carosabil reabilitati

In ultimii patru ani, s-au reabilitat 90 de strazi, respectiv peste 787.000 mp de carosabil si 329.754 mp de trotuare. Este vorba despre artere care nu au mai intrat in reparatii de 15-20 de ani. Alte 204 strazi sunt incluse in programele de intretinere multianuala.

Printre cele mai importante proiecte de drumuri se numara lucrarile de supralargire si modernizare de la 4 la 6 benzi pe B-dul Tudor Vladimirescu sau realizarea arterei Strapungerea 1 Mai (fosta Compozitorilor) ce face legatura intre b-dul 1 Mai si Drumul Sarii. O alta provocare a fost reabilitarea si modernizarea zonei compuse din b-dul Aviatorilor - b-dul Constantin Prezan - b-dul Mircea Eliade si P-ta Charles de Gaulle.

Noi pasaje vor rasari in peisajul Bucurestean

Au beneficiat de lucrari de reabilitare si pasaje precum: Unirii, Lujerului, Victoriei si Piata Universitatii. Mai mult, la ora actuala se afla in exectie noi pasaje care vor decongestiona traficul bucurestean precum: pasajul suprateran Pipera, pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii, pasajul suprateran bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, parcaj subteran Piata Universitatii.

15 spitale au beneficiat de imbunatiri

In decursul ultimilor patru ani au fost realizate lucrari de reabilitare si/sau dotare la 15 spitale din oras. Printre acestea se numara: spitalul Clinic Coltea, spitalul Sfanta Maria sau spitalul Colentina.

De asemenea, a fost infiintat Centrul de Evaluare si Tratament a Toxidependentilor pentru Copii si Tineret "Sfantul Stelian" si Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulti "Sf. Ioan", un adapost de noapte cu o capacitate de 600 de locuri

90 de scoli au fost reabilitate

Primaria a reabilitat in ultimii patru ani 90 de scoli dintre care 65 sunt finalizate, iar alte 25 sunt receptionate partial. Programul de reabilitare a infrastructurii scolare urmeaza sa fie incheiat in primul trimestru al anului 2013.

Totodata, pana in prezent, au fost deschise patru din cele 13 crese care urmeaza a fi date in folosinta pana la sfarsitul anului 2012.

Centrul vechi a fost readus la viata

Municipalitatea a executat in centrul vechi reabilitarea si refacerea intregii structuri stradale a sistemului rutier vechi si a intregului sistem de utilitati (apa/canal/electricitate) completat cu introducerea sistemului de canalizatie pentru telecomunicatii, reteaua Netcity (1.413 m retea de transport si 1.300 m racorduri la cladiri).

Stadionul National si Statia de Epurare Glina - proiectele de referinta ale ultimilor patru ani

In trei ani Primaria a reusit sa ridice Stadionul Arena Nationala. Finalizarea stadionului (in august 2011) a reprezentat miza intrarii tarii noastre in circuitul competitiilor organizate la nivel international si a adus un plus de imagine Capitalei si Romaniei.

Un alt proiect mare, de interes national, finalizat anul trecut este reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate Bucuresti. Finalizarea etapei I a reprezentat alinierea

standardelor de mediu romanesti la cele ale Uniunii Europene.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional