Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

LA NOUĂ LUNI,Venituri operaţionale nete de 27 milioane euro pentru AFI Europe în România

Piaţa Imobiliară /

Mall-urile AFI Palace Cotroceni şi Ploieşti şi primele două clădiri de birouri din parcul AFI Park din Bucureşti au fost evaluate, la sfârşitul lunii septembrie, la 522,5 milioane euro, au o rată de ocupare de 98% şi au generat venituri operaţionale nete de peste 27 milioane euro în primele nouă luni.

Cel mai valoros activ din România al companiei israeliene AFI Europe este mall-ul AFI Palace Cotroceni, a cărui valoare a crescut cu 7% faţă de septembrie anul trecut, la 401 milioane de euro, centrul comercial generând şi peste 80% din veniturile operaţionale nete consemnate pe piaţa locală, potrivit Mediafax.

David Hay, directorul AFI Europe România, a declarat: "AFI Europe România înregistreză o îmbunătăţire constantă a rezultatelor sale financiare. Valoarea activelor noastre generatoare de venit, a proiectelor aflate în construcţie şi a terenurilor din portofoliu a crescut semnificativ la 670 de milioane de euro, cu o rată de ocupare medie a activelor generatoare de venit de 98% şi venituri operaţionale nete de peste 27 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului 2014. Ne propunem să continuăm această rată de dezvoltare cu noi clădiri de birouri şi centre comerciale care urmează să fie construite în viitorul apropiat".

Astfel, venitul operaţional net al mall-ului de 81.000 metri pătraţi a fost de 7,4 milioane de euro în trimestrul al treilea şi de 22 milioane de euro în primele 9 luni ale lui 2014, ceea ce reprezintă o creştere cu 4%, în comparaţie cu aceleaşi perioade din 2013. În baza rezultatelor înregistrate în primele nouă luni, venitul operaţional net pentru 2014 este estimat să ajungă la aproximativ 30 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Vânzările retailerilor din AFI Palace Cotroceni, cu excepţia hipermarketului, au crescut cu 4,3% în trimestrul trei 2014 şi cu 3,7% în primele 9 luni ale anului faţă de anul trecut. Compania a anunţat, anul trecut, că vânzările retailerilor din centrul comercial au totalizat la nouă luni 145 milioane de euro, astfel că în acest an acestea au depăşit 150 milioane de euro.

În plus, AFI Palace Cotroceni a avut rezultate stabile şi în ceea ce priveşte traficul (numărul de vizitatori ai mall-ului), înregistrând o medie de 52.000 de vizitatori pe zi în primele 9 luni ale lui 2014, anterior rezultatelor din cel de-al patrulea semestru. În prezent, rata de ocupare este de peste 98%.

AFI Palace Ploieşti, cu o suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi, a fost evaluat la 66 de milioane de euro la 30 septembrie 2014, în comparaţie cu valoarea de 56,5 milioane de euro de anul trecut. Traficul AFI Palace Ploieşti rămâne stabil la 15.000 de vizitatori pe zi, iar gradul de ocupare este de 99%.

Pe segmentul birouri, AFI Park 1 a fost evaluat la 28 milioane de euro, iar AFI Park 2 la 27,5 milioane de euro.

În prezent, celelalte trei clădiri din complexul AFI Park, de lângă mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bulevardul Timişioara, se află în construcţie, AFI Park 3 urmând să fie finalizat şi predat către chiriaşi în decembrie, iar AFI Park 4&5 în ultimul trimestrul din 2015.

AFI Europe România mai deţine terenuri în Arad şi Bucureşti, unde vrea să dezvolte proiecte de retail şi de birouri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional